Sharing is Caring

Blog

Kennisdeling maakt ons beter, slimmer en sneller

20 maart 2018 - Door Robbert Evers

Het delen van kennis, informatie en ervaringen zijn de drie onderdelen die ons voort helpen in het ontwikkelen van nieuwe ideeën, technieken en groei.

Afgelopen week heb ik BIM-trainingen gegeven in Osnabrück in Duitsland. Toen ik hiervoor werd gevraagd twijfelde ik niet, maar dacht ik wel eventjes: “Pfoe, alles in het Duits uitleggen. Dat moet ik eerst oefenen”. Ik gaf de training uiteindelijk aan zes personen. Wat mij als eerst opviel bij de training is dat deze personen erg voorzichtig waren met het delen van kennis. Ze wilden liever niet alles met elkaar delen, zoals de parameters die ze gebruiken. Ik vroeg: ‘Warum nicht Informationen teilen? Wenn Sie zusammenarbeiten möchten, müssen Sie teilen‘.

Na de training waren de deelnemers enthousiast en wouden ze graag starten met een project. Ook merkten zij dat ze anders moesten gaan nadenken en dat het delen van kennis eigenlijk vermenigvuldigen is.

Nationaal en internationaal zijn wij actief bezig met het geven van trainingen, modelleren voor internationale bedrijven en werken wij zo goed mogelijk samen om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Binnen BIM4ALL is het delen van je kennis één van de speerpunten om een innovatief bedrijf te zijn en te blijven. Dat maakt ons bedrijf uniek. Door te delen maken wij elkaar beter, slimmer en sneller. Maar wordt er ook gebouwd aan een relatie waarbij wij elkaar vertrouwen, vragen durven stellen en problemen kunnen oplossen. Het delen van informatie kost tijd. Je moet je kennis omschrijven, vastleggen en ordelijk noteren. Zodat andere gebruikers ook jouw kennis kunnen toepassen in de praktijk. Toch maken wij hier tijd voor en gebruiken wij deze informatie om onszelf, maar ook deelnemers die een training volgen te blijven ontwikkelen en informeren met de nieuwste en slimste tips and tricks.

Door de toenemende nieuwe ontwikkelingen en technieken is het echter soms wel moeilijk om in de waan van de dag alles te delen.

Met het geven van trainingen bieden wij de mogelijkheid te ontwikkelen en toekomstbestendig te zijn voor de technieken van vandaag, morgen en in de toekomst.

So let's make it happen, and share your part! Because: sharing is caring!

Bim4 All018 Vk

Geschreven door:

Robbert Evers

Robbert Evers

BIM-Consultant/-Trainer