Building value

Blog

Bouwen is beleven

In een aanbestedingsproces wordt vaak alleen maar gesproken over de techniek, maar daarmee overtuigt u uw opdrachtgever niet. Keuzes worden gemaakt op basis van emoties. Voeg daarom beleving toe aan uw plan en zorg daarmee dat uw plan juist overkomt bij de opdrachtgever. Op deze manier onderscheidt u zich ten opzichte van de concurrentie en vergroot u de kans om de aanbesteding te winnen. Mijn naam is Marco Damhuis, Business Unit Manager Tender Consult en ik licht u graag toe wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat is interactieve 3D-ervaring?

Met interactieve 3D-ervaring ondersteunen wij onze klanten bij de deelname aan aanbestedingen met als uiteindelijk doel het winnen van de aanbesteding. Hoe wij dit doen? Door een gelijkwaardig partner te zijn gedurende het proces.

In spelen op beleving

Het doel van interactieve 3D-ervaring is het inspelen op de beleving van de opdrachtgever. Platte 2D-tekeningen volstaan niet meer in de bouw, mensen willen een compleet beeld, een gevoel. Door het maken van een visualisatie in de vorm van een afbeelding of film komt een nog te realiseren project tot leven. 

Bim4 All Experience
Onze rol in uw project

Wij willen graag uw partner zijn in het project. Dit begint met een goede duidelijke communicatie om de wederzijdse verwachtingen op elkaar af te stemmen. Door vragen te stellen komen diverse punten, wensen en eisen van de opdrachtgever en het project naar voren. Deze punten gaan wij vervolgens analyseren en ze vormen de basis van ons Plan van Aanpak. Op deze manier is elk project maatwerk en specifiek op de klant en opdracht gericht. Dit is ook van belang voor het zo goed mogelijk in te spelen op de beleving van de betrokken partijen.

Wanneer het doel bekend is, is het tijd voor de uitwerking. Dit doen wij aan de hand van de aanwijzingen die verkregen zijn gedurende de inventarisatiefase. Afhankelijk van de vraag ontwikkelen wij een visualisatie van het project. In de visualisaties werken wij de logistieke inrichtingen en bouwplaatsinrichting uit en benadrukken we juist de gevaarlijke punten in een proces. We speuren naar de knelpunten in een project en komen zo snel mogelijk to the point.
Op deze manier verkrijgt u vooraf inzicht in het project en kunt u tijdens de aanbesteding aantonen al voldoende inzicht te hebben verkregen om het project tot een succes te maken.  

Als de visualisaties klaar zijn, werken wij een presentatie voor u uit. In deze presentatie komen alle aspecten en gegevens van het project aan bod, zodat u met een volledig verhaal goed beslagen ten ijs komt.

Wat levert het voor u op? 

Doordat onze visualisaties zo levensecht zijn, spreken ze tot de verbeelding. De opdrachtgever heeft direct inzicht in uw plannen, uw werkwijze en uw doel. Dit geeft de opdrachtgever een gevoel van beleving, iets wat met een verslag of 2D-tekening minder snel te bereiken is. 

Door gebruik te maken van Tender Consult neemt u een betrouwbare, eerlijke en ervaren partner in de arm. Wij zullen op alle gebieden met u meedenken en meewerken om zo het optimale resultaat te kunnen behalen. Wanneer u de tender heeft gewonnen, houdt u er ook een goede visualisatie aan over die bijvoorbeeld uitstekend gebruikt kan worden voor het uitwerken naar een 3D BIM-Model. Dit alles scheelt u een heleboel werk, geeft direct inzicht in het beeld dat u voor ogen heeft, dient als communicatietool en helpt u uiteindelijk bij het winnen van de tender en het verdere proces.

Wilt u meer weten op het gebied van Tender Consult? Ik help u graag verder. U kunt mij bereiken via +(0)31 548 - 37 67 97 of mail naar marco@bim4all.com.

Geschreven door:

Marco Damhuis

Marco Damhuis