Sharing is caring

Blog

Update Revit 2019.2

Er is een nieuwe update uitgekomen van Revit: 2019.2. Lees hieronder wat de belangrijkste veranderingen zijn en wat ik hiervan vind.

BIM 360

Er zijn verschillende updates doorgevoerd voor de samenwerking tussen Revit en BIM 360. Enkele daarvan heb ik hier onder benoemd.

Het was voorheen al mogelijk om Central Files te beheren via BIM 360 Design. Daar is nu een extra optie bijgekomen om ook ‘normale’ modellen te beheren via de cloud. Het is voor veel projecten namelijk niet gewenst een Central File aan te maken, maar deze wel te beheren in de cloud. Bekijk hiervoor de volgende video van Autodesk.

De modellen die je in de cloud hebt staan zijn daarnaast makkelijker te bereiken. In de 2019.1 update heeft Revit een nieuw startscherm toegepast. Daar is in deze update een koppeling met de cloud aan toegevoegd. Vanaf hier kun je nu ook je modellen toevoegen aan je online omgeving.

Zoom in Schedules

Autodesk heeft het mogelijk gemaakt te zoomen in Schedules. Dit was een veel gevraagde verbetering door gebruikers van Revit. Voorheen moest een Schedule op een Sheet worden geplaatst om deze in sommige gevallen goed leesbaar te maken. Hier kon de Schedule zelf echter niet worden aangepast. Dit was dus niet de ideale manier om te werken.

Vanaf nu kun je wel zoomen in de Schedules en ik denk dat je dit ook vaak zult gebruiken.

Afb 1
Afb 2

Kleine afstand verplaatsen

Tevens een veelgevraagde verbetering is het verplaatsen van elementen over kleine afstanden.

Af en toe is het nodig om een element minder dan een millimeter te verplaatsen. Je kreeg hierbij dan de foutmelding ‘too small on screen’. Om dit te omzeilen was een extra handeling nodig.

De foutmelding is nu verwijderd, waardoor het mogelijk is om nu ook de kleine verplaatsingen direct uit te voeren. Zie de video hieronder.

MEP

De update zorgt er voor dat het gemakkelijker wordt om met vertakkingen te werken als je leidingen plaatst. Daarnaast is het gedrag van leidingen die worden gesplitst verbeterd zodat er minder snel onverwachte wijzigingen plaatsvinden. Bekijk hiervoor de volgende video van Autodesk.

Voor MEP werd door gebruikers veel gevraagd om het mogelijk te maken om direct de top elevation en bottom elevation aan te kunnen passen van cable trays, ducts en conduit elementen. Deze vraag is doorgevoerd waardoor deze elementen nu sneller en gemakkelijker te plaatsen en aan te passen zijn.

Onze mening

Hoewel de ‘zoom in schedules’ en ’kleine afstand verplaatsing’ erg fijne verbeteringen zijn, vind ik de rest van de update enigszins tegenvallen. Er zitten nog veel kleine probleempjes in Revit waardoor je vaak een extra handeling nodig hebt. Ik had liever gezien dat deze werden opgelost dan opnieuw een verbetering in de samenwerking met BIM360. Aan de reacties te zien op de officiële Autodesk blog denken veel mensen hier hetzelfde over.

Check voor de officiële blog de website van Autodesk.

Geschreven door:

Manon Grobben

Manon Grobben

BIM-Consultant/-Trainer