Building value

Blog

Solibri Model Checker update v9.9.3

Binnenkort komt er een nieuwe update van Solibri Model Checker beschikbaar, namelijk v9.9.3. In deze blog leggen wij je uit wat er precies is verbeterd.

Er is weer een nieuwe update beschikbaar van Solibri Model Checker. Er zijn verschillende toevoegingen en verbeteringen doorgevoerd. Wij vertellen je hieronder over de belangrijkste updates.

Als Certified Solibri Education Institute brengen wij u graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom Solibri.

Geïnteresseerd in een training Solibri? Meld je dan aan via de website of neem telefonisch contact met ons op.

De nieuwste kenmerken

Visualisatie van issues

De resultaten van Checks werden voorheen per categorie weergegeven. Er kan nu voor worden gekozen om de resultaten te ordenen in een ‘platte’ lijst, wat het gemakkelijker maakt om een lange lijst met clashes door te lopen.

Afbeelding 1

Oud

Afbeelding 2

Nieuw

Ook in de Checked Components kan nu voor een platte lijst worden gekozen. De componenten worden gerangschikt op basis van hoeveelheid clashes en vervolgens prioriteit.

Afbeelding 3

Oud

Afbeelding 4

Nieuw

Profile-informatie bij Information Takeoff

Het is mogelijk om informatie uit het Profile-tabblad van componenten uit te lezen in een Information Takeoff. Zo kunnen bijvoorbeeld de dimensies van een betonkolom worden uitgelezen en op basis hiervan worden gegroepeerd in de Information Takeoff.

Afbeelding 5
Afbeelding 6

Verbeterde regels

Er zijn verschillende regels verbeterd in deze update:

  • Accessible Ramp Rule (#207)

Er kan nu gecheckt worden op vrije hoogte boven een hellingbaan. Daarnaast kunnen hellingbanen die worden afgekeurd vanwege de helling, visueel inzichtelijk worden gemaakt .

Accessible Ramp Rule
  • Accessible Door Rule (#208)

Er kan worden gecontroleerd op aanwezigheid van een bordes bij een deuropening.

Accessible Door Rule
  • Accessible Stair Rule (#210)

De controle voor de vrije hoogte boven de trap en de vrije doorgang van bordessen is verbeterd. Daarnaast kan er gecontroleerd worden op aanwezigheid van een extra trede voor of na een bordes.

Accessible Stair Rule Oud

Oud

Accessible Stair Rule Nieuw

Nieuw

De nieuwe regels van versie 9.9.2 zijn in deze nieuwe versie ook direct verbeterd. Het gaat hierbij om de ‘Parking Rule’ #237 en de ‘Accessible Route Rule’ #238. Bij beide regels zijn voorbeelden toegevoegd om ze te verduidelijken.

Parking Rule

Parking Rule

Accessible Route Rule

Accessible Route

Bug fixes

Verschillende bugs zijn opgelost. De twee belangrijkste hierbij zijn:

Het scherm om een kleur toe te voegen aan een classificatie verdween vaak voor de helft buiten je scherm. Dit gebeurt nu niet meer.

Bij het updaten van een presentatie vanuit een BCF-bestand, worden nu niet meer onnodig extra slides aangemaakt.

Vooral de twee nieuwe functies zullen het werken in Solibri erg vergemakkelijken.

Geschreven door:

Manon Grobben

Manon Grobben

BIM-Consultant/-Trainer