Building value

Blog

Subsidiemogelijkheden voor trainingen

Trainingen en opleidingen kosten veel geld, zowel voor de particulier als zakelijk. Om deze kosten te reduceren zijn er verschillende subsidies waar u (wellicht) aanspraak op kan maken.

De mogelijkheden van subsidies zijn zeer divers en complex. Om u een eindje op weg te helpen hebben we enkele subsidiemogelijkheden op een rij gezet. Klik op de titels om doorverwezen te worden naar de websites van de desbetreffende instanties.

- Sectorplan Twente. Heeft u als bedrijf openstaande vacatures die moeilijk te vervullen zijn? Wellicht kunt u aanspraak maken op een subsidie van Sectorplan Twente. De subsidie is maximaal 50% van de gemaakte kosten.

- OTIB OSR. Werkzaam in de technische installatiebranche? Lees de voorwaarden om te kijken of u in aanmerking komt voor deze subsidie.

- OTIB OSR Specifiek. Deze subsidie is geschikt voor de technische installatiebranche en is specifiek gericht op cursussen die duurzaam of specifiek zijn, waaronder cursussen op het gebied van BIM en Revit. Hiervoor ontvangt u een extra vergoeding.

- Het loopbaantraject bouw & infra. Deze subsidie is geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de bouw- en infra sector en die zich verder wil ontwikkelen. Opleidingskosten worden grotendeels en soms volledig vergoed. Bekijk de website en lees daar alle voorwaarden.

- Opleidingsfonds Bouw & Infra. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voert zelf vrijwel geen activiteiten uit binnen het kader van haar doelstelling, maar subsidieert activiteiten en projecten van andere organisaties die binnen de doelstellingen van het fonds passen.

Subsidie

- OOM PTT. OOM staat voor Opleiding en Ontwikkeling Metaalbewerking. Dit is een opleiding- en ontwikkelingsfonds voor de klein metaalbranche. Hier kan je een PTT (Persoonlijke Toelage voor werknemers) aanvragen. Daarnaast bieden zij nog een breed scala aan andere subsidies om de leercultuur binnen uw organisatie te optimaliseren.

- A+O Metalektro. Het opleiding- & ontwikkelingsfonds van de grootmetaal branche is de A+O Metalektro. Door het verstrekken van subsidies wil A+O zorgen dat werknemers fit, gemotiveerd en inzetbaar blijven gedurende hun gehele loopbaan.

- SSWT. Bedrijven die onder de cao voor de Timmerindustrie vallen kunnen bij de SSWT subsidie aanvragen voor een tegemoetkoming in de cursus- en verletkosten.

- SFA Architecten. De SFA (Sector Fonds Architectenbureau) keert onder andere uitkeringen uit wanneer je deelneemt aan een BIM introductiecursus.

- Scholingsvouchers ZZP'ers. Deze voucher is geschikt voor ZZP'ers gevestigd in Overijssel.

Staat er geen subsidie mogelijkheid bij die aansluit bij uw werkzaamheden? Kijk dan in uw cao of uw branche beschikt over een Opleidings- & Ontwikkelingsfonds.

Komt u er zelf niet uit? Wij helpen u graag. Neem voor meer informatie en uitleg contact op met Celeste Breukink, via c.breukink@bim4all.com of +31 (0)548 - 37 67 97.


Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag en afhandelingen van de subsidies, BIM4ALL B.V. verstrekt alleen informatie maar is niet voorbehouden voor onjuistheden of veranderingen.

Geschreven door:

Celeste Breukink

Celeste Breukink

HRM & Communicatie