Building value

Blog

Wat er zo leuk is aan werken bij BIM4ALL?

Ben jij benieuwd waarom het zo leuk is om te werken bij BIM4ALL? Onze collega's Jeffrey, Manon en Tim vertellen je kort wat dáár zo leuk aan is. Wil jij ook bij ons komen werken? Wij zoeken leuke en enthousiaste collega's. Dus bekijk onze vacatures. Wacht niet langer en solliciteer bij BIM4ALL.

Jeffery Carriere

Jeffrey Wieldraayer

Afwisseling, het leveren van kwaliteit en het waarmaken van mijn ambities. Dáárom werk ik bij BIM4ALL.

Al jong wist ik dat ik bouwkunde zou gaan studeren. Na mijn opleiding aan Saxion Hogeschool in Enschede heb ik ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven, voor ik in januari 2015 bij BIM4ALL terecht ben gekomen. Het sollicitatiegesprek was voor mij al voldoende om te weten dat dit bedrijf bij mij past. Voornamelijk de ongedwongen sfeer, het vertrouwen vanuit de directie in de medewerkers en persoonlijke contacten onderling, maken dat het een erg prettig bedrijf is om voor te werken. We doen het echt sámen.

Op relatief korte termijn ben ik doorgegroeid van BIM-modelleur naar Business Unit Manager. Het coördineren van een dynamische werkomgeving en de diversiteit qua projecten maakt dat ik elke dag met veel plezier voor BIM4ALL werk. We verkennen een vrij nieuw gebied binnen de bouwsector. Samen met ons team staan we elke dag weer voor nieuwe uitdagingen. De ene dag wordt een renovatieproject digitaal ingemeten om in het 3D model uit te werken, de andere dag werken we aan een bouwaanvraag voor een dakkapel en de volgende dag coördineren we de bouw van een compleet winkelcentrum.

Ons werk is meer dan het 3D modelleren op zich. We werken met veel verschillende partijen samen, waardoor communicatie, goed luisteren en verbanden leggen een groot deel van ons takenpakket is. Het BIM4ALL team is oprecht betrokken bij ieder project. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en we zetten deze in om elkaar te versterken. Dit, samen met het leveren van de hoge kwaliteit waar wij naar streven, maakt naar mijn idee BIM4ALL tot een succes!

- Jeffrey Wieldraayer - Business Unit Manager

Manon Carriere

Manon Grobben

Ik vind het belangrijk dat ik mijn creativiteit kwijt kan en de kennis uit mijn vooropleidingen dagelijks kan toepassen.

Nadat ik in 2013 mijn HBO-diploma Bouwkunde heb behaald, heb ik de kopstudie HBO Technische Bedrijfskunde gedaan.

In 2016 ben ik bij BIM4ALL begonnen als BIM-modelleur, waarna ik al snel de mogelijkheid kreeg om door te groeien tot Business Unit Manager Opleidingen & Trainingen. Een erg mooie functie waarin ik beide opleidingen goed kan combineren en perfect mijn eigen creativiteit in kwijt kan.

BIM4ALL bestaat uit een erg jong team waardoor de sfeer gezellig en ongedwongen is. In de pauze spelen we na de gezamenlijke lunch het spel FIFA op de PlayStation of lopen we een rondje, waardoor je elkaar beter leert kennen.

Doordat je op deze manier met elkaar om kunt gaan, staat iedereen altijd voor elkaar klaar. Wanneer het druk is qua werk springen we bij en zelfs de incidentele avonden dat er overgewerkt moet worden zijn gezellig.

In de periode dat ik hier werkzaam ben, heb ik snel kunnen doorgroeien tot een mooie functie. BIM-modelleur mag je altijd blijven, maar wanneer je laat zien wat je kunt en dat je ambities hebt, krijg je altijd de kans om deze uit te spreken en waar te maken. Doordat het bedrijf erg snel groeit, zijn er veel mogelijkheden om persoonlijk mee te groeien.

Naast het modelleren ben ik nu bezig met het ontwikkelen en geven van verschillende trainingen. Deze afwisseling zorgt elke dag weer voor nieuwe, leuke uitdagingen.

- Manon Grobben - Business Unit Manager

Tim Carriere

Tim ter Haar

Dat ik mijn kennis op het gebied van andere disciplines kan uitbreiden om zo nóg betere BIM-modellen uit te kunnen werken. Dat is een van de redenen dat ik voor BIM4ALL heb gekozen.

Nadat ik mijn studie HBO Bouwkunde heb afgerond ben ik als BIM-modelleur aan de slag gegaan bij BIM4ALL. Ik houd mij dagelijks bezig met het uitwerken van veel verschillende projecten en het verwerken van de juiste informatie aan het BIM-model.

In mijn werkzaamheden krijg ik de mogelijkheden om mijn kennis uit te breiden. Zo ben ik afgelopen maanden aan de slag geweest bij een installateur om hier een 3D-installatiemodel op te zetten.

Tijdens deze periode heb ik veel geleerd over installaties, deze kennis helpt mij nu met het uitwerken van andere projecten.

Ik heb hierdoor meer inzicht gekregen in het hoe- en waarom je bepaalde keuzes maakt tijdens het uitwerken van een BIM-model. Op dit moment werk ik hoofdzakelijk aan het bouwkundig modelleren, maar door de vele verschillende projecten kan dit morgen ook weer anders zijn.

Wat voor mij belangrijk is, is dat ik bij BIM4ALL de vrijheid krijg om mijzelf te ontwikkelen en mijn eigen ideeën te vertalen in de praktijk. Dit alles in samenwerking met de overige collega’s zorgt ervoor dat de sfeer prettig en open is, waardoor je alles aan elkaar kan vragen en iedereen bereid is om te helpen.

Deze variatie en manier van werken is wat het werken bij BIM4ALL leuk en uitdagend maakt.

- Tim ter Haar - BIM-Modelleur


Wil jij ook onderdeel worden van ons jonge en ambitieuze team? Wij zijn continu opzoek naar nieuwe collega's. Bekijk onze vacaturepagina voor meer informatie over onze cultuur, het team en natuurlijk de openstaande vacatures!

Geschreven door:

Celeste Breukink

Celeste Breukink

HRM & Communicatie