Building value

Case

Hoog Catharijne Utrecht

Met meer dan 26 miljoen bezoekers per jaar, is Hoog Catharijne het meest bezochte winkelcentrum van Nederland. Het overdekte winkelcentrum, gelegen tussen het oude centrum van Utrecht en het station Utrecht Centraal, is in beheer van Klépierre. Klépierre gaat samen met een aantal projectpartners het winkelcentrum een nieuw gezicht geven, gerelateerd aan de huidige tijd. Dit betekent dat een groot deel van het centrum zal worden gerenoveerd en een deel nieuwbouw zal worden gerealiseerd.

  • Projectjaar: 2018 - 2019
  • Sector: Aannemers & bouwers
  • Soort dienst: BIM-coördinatie

De stad Utrecht groeit hard, maar de winkelvoorzieningen in het centrum groeien niet mee. In de geplande herontwikkeling is naast de menselijke maat de aansluiting met de binnenstad een belangrijk criterium. Het ontwerp van het nieuwe Hoog Catharijne voorziet in een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee assen verbinden straks de stad vanaf het Vredenburg via het winkelcentrum met het station.

Hoog Catharijne krijgt op de plek van het gebouw waar voorheen Peek & Cloppenburg gevestigd was (Vredenburgplein) een nieuw Entreegebouw met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van het Entreegebouw komen appartementen. Dit gebouw zorgt voor een vloeiende overgang tussen het niveau van de oude stad en dat van Hoog Catharijne.

De renovatie en nieuwbouw zal in verschillende deelprojecten worden uitgevoerd. Het deelproject Gildenkwartier 1 + 3 wordt uitgevoerd door AKOR. Namens hen voeren wij de BIM-coördinatie uit.

Afbeelding1 Min 1
Afbeelding2 Min 1
Afbeelding3 Min 1
Afbeelding4 Min 1