Meerdere diepe rioolputten

In Roosendaal hebben we diverse rioolputten ingemeten, waarbij zowel ondiepe als twee diepe putten van circa 9 meter betrokken waren. Deze diepe putten zijn onderling verbonden door middel van een streng, waarboven zich een watergang bevond. Hoewel de watergang inmiddels is gedempt, blijft het rioleringsstelsel nog steeds operationeel.

15 januari 2024

Efficiƫnte rioolrenovatie

De rioolputten, inclusief de bijbehorende strengen, staan op het punt van renovatie. Dit houdt in dat ze worden gerelined en dat de putten worden voorzien van een composiet materiaal, waardoor fysieke vervanging niet nodig is. Een nauwkeurige scan is in dit geval de ideale oplossing voor een gedetailleerde inventarisatie van de rioolputten.

Pag 14 put foto toevoegen

Situatieschets

Voor een actueel beeld van de situatie hebben wij deze putten ingemeten. Vanwege de diepte moeten we vertrouwen op onze apparatuur. Dit betreft in deze situatie de wifi -verbinding en het statief. Naar mate de diepte groter wordt, hangt er ook meer gewicht aan het statief. Met de wifi -verbinding wordt de scanner geactiveerd en kunnen wij de laatste resultaten direct bekijken en in dit geval dus ook bepalen hoever we nog kunnen zakken.