Lindershuis Dordrecht

Voor Buyk Constructies hebben wij de bovenste etage en het toekomstige trappenhuis van het monumentale pand Lindershuis in Dordrecht ingemeten. Het pand was al volledig gestript en de uitvoering is in volle gang.

23 november 2022

Cintoo

Het pand wordt verbouwd tot 36 maisonnettes en appartementen waar Buyk de staalconstructies voor verzorgt. Op de bovenste verdieping komen de appartementen die bestaan uit twee bouwlagen. Om dit te realiseren wordt staal aan de constructieve elementen toegevoegd.

Enkel de onderdelen waar Buyk zijn staal op aan dient te sluiten zijn door ons uitgewerkt en opgeleverd middels een IFC-model. Dit is voor hen de basis om het staalontwerp te realiseren.

Gezien het feit dat niet alles is uitgewerkt, hebben wij de scans en het IFC-model online gedeeld middels Cintoo. Hierdoor krijgt Buyk meer inzicht en kan men zelf ook IFC's toevoegen en controleren.

Lindershuis 3
Lindershuis 1
Lindershuis 4

BIM-ondersteuning

De houten draagconstructies zijn door ons gemodelleerd, evenals een deel van de wanden . Het nieuwe ontwerp (blauw) is de staalconstructie van Buyk.

Door het ontwerp te analyseren met de puntenwolk worden ontwerpfouten of zaken die in de uitvoering aandacht vergen, inzichtelijk gemaakt.

Dit is een project waarbij een puntenwolk een zeer grote toegevoegde waarde biedt in de ontwerp- en uitvoeringsfase, en die op verschillende manieren en momenten gebruikt kan worden.