Ebbingekwartier

Trebbe gaat in Groningen in verschillende fases 136 nieuwe, koopwoningen en -appartementen realiseren. BIM4ALL mag de BIM-coördinatie namens Trebbe uitvoeren.

04 maart 2022

Divers aanbod

Het Ebbingekwartier is een autoluwe locatie en biedt een plek voor iedereen. Trebbe realiseert hier in verschillende fases 135 nieuwe, aardbevingsbestendige koopwoningen en huur- en koopappartementen. Het Ebbingekwartier wordt gebouwd op één van Nederlands grootste ondergrondse parkeergarages.

Uitdagende locatie

Het Ebbingekwartier is om meerdere redenen uitdagend. Het bevindt zich in het centrum van Groningen en de bouwplaats is omringt door een busbaan, fietspaden en drukke wegen. Daarnaast heeft Het Ebbingekwartier een rijke architectuur waar rekening mee gehouden moet worden.

Ebbingekwartier v1
Ebbingekwartier v2
Ebbingekwartier v4

BIM-ondersteuning

In opdracht van Trebbe heeft BIM4ALLL de BIM-coördinatie uitgevoerd. Na onderlinge afstemming over het BIM-protocol is er een 3D BIM-coördinatiemodel opgesteld. Onze coördinatoren hebben het model geclasht en gevalideerd, voordat deze daadwerkelijk tot uitvoering is gebracht.