Primark

Eind maart 2020 heeft Primark weer een nieuwe winkel geopend, met een winkeloppervlakte van 5091 m2 en een magazijn en kantoren. Het nieuwe winkelpand is gevestigd in een nieuwe aanbouw van een winkelcentrum in Lens (Nouyelles Gaudault).

21 augustus 2019

BIM4 ALL project primark noyelles godault

In opdracht van Versteeg Glas en Montage hebben wij de gevel van de nieuw te realiseren Primark in Noyelles Godault (Frankrijk) ingemeten met onze 3D-laserscanners. De hieruit volgende pointcloud is gebruikt als basis voor het BIM-model.

Aan Versteeg Glas en Montage de opdracht om een nieuwe glazen gevel te plaatsen. Waarbij de uitdaging ligt bij het feit dat het gaat om bestaande bouw en dat de bestelling en plaatsing van glas in een keer goed moet gaan.

Door de inzet van 3D-laserscanners, is het pand tot op 2 millimeter nauwkeurig ingemeten. Het as-is model (zoals-het-is model), geeft een nauwkeurige weergave van de werkelijkheid. Waarop onze modelleurs het glaswerk hebben ingetekend.

Hierdoor was het mogelijk in een keer de juiste hoeveelheden en afmetingen te bestellen, wat faalkosten heeft bespaard.

Blaas bestaande bouw, nieuw leven in

Heb je ook een project op de planning staan, waarbij nauwkeurigheid en precisie van belang zijn? Wij denken graag met je mee.

Ontdek 3D-laserscannen
BIM4 ALL project primark frankrijk