BIM in de afbouwfase

Voor een grote afbouwer in de regio Salland zijn wij ingeschakeld om 3D BIM-modellen van architecten, aannemers en tekenbureau ’s te analyseren. De BIM-modellen bevatten namelijk bruikbare informatie die ingezet kan worden om bijvoorbeeld snel en nauwkeurig hoeveelheden te bepalen, en complexe knooppunten vroegtijdig af te stemmen. Wanneer deze informatie verzameld is, is het mogelijk om BIM-modellen in te zetten voor de primaire werkzaamheden van de organisatie.

  • Wegens privacyoverwegingen is de naam van de afbouwer niet vernoemd.

23 februari 2022

Calculatiefase

Door het bouwen van een template maken wij het mogelijk om de BIM-modellen van verschillende architecten, aannemers of tekenbureaus te analyseren. Dit doen wij door middel van standaarden, coderingen en uitgangspunten die worden gehanteerd binnen de calculatiefase van de afbouwer. Op deze manier ontstaat er voor de calculator of werkvoorbereider van de afbouwende partij direct herkenning in de taal die wordt gesproken binnen de organisatie.

Voor een afbouwende partij is de prijs afhankelijk van welke materialen er worden toegepast en/of welke geluidsklasse er is toegekend aan welke wand. Maar ook of er een bepaald materiaal is toegepast op locaties, die op basis van een 2D-tekening niet is ontdekt.

Solibri afbouwer

In bovenstaande afbeelding is te zien hoe de afbouwer op basis van informatie inzicht krijgt in het aangeleverde model. Stucwerk en tegelwerk in de natte ruimtes zijn inzichtelijk gemaakt door de ontwikkelde template. Deze informatie wordt uiteindelijk gebruikt om de aantallen en hoeveelheden te bepalen.

Voordelen

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een template die door de gehele organisatie wordt ingezet. De voordelen die onze klant heeft ervaren zijn:

  • Sneller en meer grip op hoeveelheden;
  • Inzicht in afwijkingen en knooppunten;
  • Betere afstemming en een streepje voor in de offertefase.
Bim4all bim modelleren lars bas 221

Meer informatie?

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Mail ons