Digital Twin - Gebouwbeheer

Digital Twin en Building Information Modelling (BIM) transformeren de bouwsector door het beheer en onderhoud van assets efficiënter te maken en de duurzaamheid te verbeteren. Door het combineren van deze technologieën worden prestaties gemonitord en geanalyseerd, efficiëntie in het gebruik van assets vergroot, efficiëntere bouw- of beheermethoden geïdentificeerd, afval verminderd en energieprestaties geoptimaliseerd voor het beheer en onderhoud en facilitair management.

Wat is een Digital Twin?

Een Digital Twin is een Digitale representatie van een uniek fysieke asset (object, proces of systeem). Een Digital Twin wordt geüpdatet met (real time) data en bied waarde. Vervolgens biedt Visualisatie, Analyse, management, optimalisatie of helpt het met voorspellen. Een Digital Twin biedt kansen om data-gedreven keuzes mogelijk te maken.

Dt afbeelding

Fases van een Digital Twin

Digital Twins bestaan in verschillende vormen: van eenvoudige statische digitale kopieën tot geavanceerde intelligente twins die zelfstandig assets beheren. Deze technologie, momenteel nog in ontwikkeling, begint vaak met een statische of as-built twin en kan verder ontwikkeld worden voor meer complexiteit en toegevoegde waarde.

Er zijn meerdere benaderingen voor het ontwikkelen van een Digital Twin, variërend van eenvoudige methoden tot geavanceerde toepassingen met Kunstmatige Intelligentie (AI). Voor gebouw- en assetbeheerders is het belangrijk om te beginnen met een inventarisatie van de huidige middelen, zoals 2D-tekeningen, documenten, processchema's, 3D BIM-modellen, FM-systemen en online platforms, en vervolgens de eerste stappen naar efficiëntie te bepalen.

Digital Twin en gebouwbeheer website BIM4 ALL 2
Amare 4
Bim4all bim voor beheer en onderhoud 3d laserscannen

Aan de slag

BIM4ALL ondersteund u bij het digitaal opbouwen van uw vastgoed, vanuit een verouderd archief, via 2D-CAD bestanden en/of 3D BIM-modellen. Door met u in gesprek te gaan over uw behoeften en organisatiedoelstellingen, helpen wij u met het verder ontwikkelen van de digitale versie van uw vastgoed. Samen bepalen we een roadmap gebaseerd op uw informatiebehoeften, informatiebeheer, risico's en het belangrijkste: het up-to-date houden van uw digitale vastgoed. Hierdoor wordt data gedreven werken mogelijk. Tijdens het uitvoeren van de roadmap wordt u opgeleid en begeleid in het integreren binnen uw primaire werkzaamheden. Door onze jarenlange ervaring in procesoptimalisaties met BIM weten we uw organisatie op de juiste manier mee te nemen zodat uw organisatie positief met verandering omgaat.

Voor wie?

 • Maatschappelijk Vastgoed
 • Woningcorporaties
 • Commercieel vastgoed
 • Industrie

Maatschappelijk Vastgoed

Ontdek Digital Twin-technologie het beheer en de duurzaamheid van maatschappelijk vastgoed revolutioneert. Wij bieden geïntegreerde oplossingen voor efficiënter gebouwbeheer, verbeterde gemeenschapsintegratie en het waarborgen van duurzaamheid en toegankelijkheid. Met onze expertise in digitale transformatie, helpen wij u bij het optimaliseren van ruimtegebruik, het verminderen van operationele kosten en het stimuleren van lokale betrokkenheid, allemaal essentieel voor het toekomstbestendig maken van maatschappelijk vastgoed.

Lees verder

Woningcorporaties

Hoe Digital Twins en BIM digitaal vastgoedbeheer mogelijk maken voor woningcorporaties. Onze oplossingen dragen bij aan kostenefficiëntie, verbeterde bewonerservaringen en duurzaamheid van woningen. We richten ons op het optimaliseren van energiebeheer, het bevorderen van circulariteit en het waarborgen van veiligheid en toegankelijkheid. Onze geavanceerde technologieën stellen woningcorporaties in staat om hun vastgoedportefeuilles efficiënter te beheren en aan te passen aan veranderende bewonersbehoeften, terwijl ze tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Lees verder

Commercieel vastgoed

Digital Twins en BIM transformeren commercieel vastgoed. We bieden strategieën om de marktwaarde te verhogen, huurderstevredenheid te verbeteren en energie-efficiëntie te optimaliseren. Onze aanpak omvat het analyseren van vastgoedgebruik, het verbeteren van de ruimtelijke indeling en het ondersteunen van duurzaamheidsinitiatieven. Dit alles draagt bij aan een sterkere commerciële positie in de markt en een toekomstgericht vastgoedbeheer.

Lees verder

Industrie

Digital Twins In de industrie en breng uw assets naar een hoger niveau. We richten ons op het verbeteren van productieprocessen, het verhogen van de operationele efficiëntie en het ondersteunen van duurzaamheidsinspanningen. Onze geavanceerde Digital Twins stelt industriële bedrijven in staat om hun activiteiten te stroomlijnen, uptime te verhogen, kosten te verlagen, en tegelijkertijd hun ecologische impact te minimaliseren. We helpen industrieën om adaptief en veerkrachtig te zijn in een snel veranderende technologische wereld.

Lees verder

De voordelen van Digital Twin

 • Verbeterde Assetprestaties en Onderhoudsinvesteringen
 • Real-time Inzicht in Gebruik
 • Efficiëntie in Zoeken, Navigatie en Lokalisatie
 • Analyse van As-Built Situaties
 • Verbeterde Data-gedreven Besluitvorming
 • Centrale Informatiemanagement (CDE)
 • Inspecties op Afstand en Ruimtelijke Metingen
 • Ruimtelijke Context en Operaties
 • Energiebeheer
 • Kostenbesparingen
 • Compliance en Veiligheid

Trajecten

Om welk traject het ook gaat, wij gaan graag voor u aan de slag. No-nonsense, snel en adequaat. Daar kunt u op vertrouwen. Om u meer grip en zekerheid te geven, maar bovenal om beter en kostenefficiënter te bouwen.

Alle projecten
BIM4 ALL hagaziekenhuis afb1

HagaZiekenhuis, Den Haag

Project bekijken
22204 BIM4 ALL Visualisaties Mauritshuis Den Haag

Mauritshuis, Den Haag, Den Haag

Project bekijken
Geldershuis Arhem 2

Het Gelders Huis, Arnhem, Arnhem

Project bekijken
Amare 3

Amare, Den Haag, Den Haag

Project bekijken
B4 A ROC Facility Digital Twin

ROC van Twente: Facility Management en Digital Twin, Hengelo

Project bekijken
IMG 9526

Plan van Aanpak en Roadmap - Vastgoedafdeling onderwijsinstelling, Rijssen

Project bekijken
Bim4all consultancy data en analyse

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over Digital Twin en optimalisaties binnen uw processen? Neem dan contact met ons op.

Stuur een mail