Het Gelders Huis, Arnhem

De provincie Gelderland heeft behoefte aan een moderne en duurzame huisvesting. Het consortium In Domu Nova (onder andere VolkerWessels Integraal) zorgt hiervoor door de huidige monumentale huisvesting aan te passen aan de moderne tijd. Naast het bestaande Huis der Provincie komt er ook een nieuw gebouw bij.

31 januari 2022

Moderne eisen

De kracht van het ontwerp ligt in het benutten van de waardevolle cultuurhistorische aspecten van het provinciehuis en de architectonische uitstraling daarvan te vertalen naar de 21e eeuw. De provincie kiest voor duurzame, energiezuinige en efficiënte huisvesting. De nieuwe ruimte voldoet aan de moderne eisen op het gebied van energieverbruik, veiligheid en techniek. Door in de ontwerpfase al rekening te houden met toekomstig onderhoud en door het innovatief toepassen van moderne materialen blijven de onderhoudskosten zo laag mogelijk.

Geldershuis Arhem 8
Geldershuis Arhem 3
Geldershuis Arhem 5

BIM-ondersteuning

De projectcombinatie In Domu Nova, welke bestaat uit een aantal van onze vaste opdrachtgevers, heeft ons gevraagd om met onze BIM-expertise verantwoordelijkheid te dragen voor het beheer en onderhoud van de 3D BIM-modellen van het Gelders Huis. Dit betekent dat BIM4ALL zorgt voor de actualisering en verbetering van het model gedurende de gehele levensduur van Het Gelders Huis.

P1140208
P1140188
P1140185