BIM-management

In een geslaagd BIM-traject heeft u grip op het proces. U weet zeker dat informatie op het juiste moment, in het juiste formaat en op de juiste manier wordt uitgewisseld. Daardoor heeft u de zekerheid dat re-engineering wordt voorkomen, (faal)kosten worden gereduceerd en u alles uit de samenwerking met projectpartners haalt. Met BIM-management zorgen we voor die grip. Wij regisseren en coördineren het proces, stellen protocollen en werkdocumenten op en zorgen voor een glashelder BIM-dossier.

Het is makkelijk om het overzicht kwijt te raken in de continue veranderingen in de bouw. Ontwikkelingen als circulair bouwen, ISO19650, big data en digital twins volgen elkaar in hoog tempo op. Dit zijn belangrijke ontwikkelingen, maar het is niet altijd duidelijk welke daadwerkelijk van meerwaarde is voor uw organisatie. Met onze bewezen aanpak beweegt u mee met deze marktontwikkelingen.

Met ons BIM-management nemen we u namelijk alle zorg uit handen. Vanuit onze diepgaande kennis van de bouw en digitalisering zorgen wij voor een BIM-traject waarin u profiteert van alle relevante technologie voor uw organisatie zonder het overzicht te verliezen. We maken techniek praktisch, zorgen voor volledige ondersteuning en realiseren een gestroomlijnde samenwerking met partners.

Direct de juiste keuzes maken voorkomt kosten achteraf

Direct de juiste keuzes maken voorkomt kosten achteraf Direct de juiste keuzes maken voorkomt kosten achteraf Direct de juiste keuzes maken voorkomt kosten achteraf

Onze rollen

 • BIM-regisseur opdrachtgever
 • BIM-regisseur opdrachtnemer
 • BIM-coördinator
 • Informatiemanager

BIM-regisseur opdrachtgever

Als BIM-regisseur opdrachtgever ondersteunen we u op strategisch gebied voor uw projecten. Bijvoorbeeld bij het bepalen van de BIM-ambitie, het opstellen van het BIM-protocol (contractstuk) en de bewaking van de voortgang en kwaliteit tijdens de uitvoering.

BIM-ambitie
In veel gevallen heeft u als opdrachtgever meerdere gebouwen. Het is daarom van belang dat u eerst een algemene BIM-ambitie opstelt, waaraan al uw gebouwen moeten voldoen. Deze kunt u steeds opnieuw toepassen bij aanbouw, verbouw en nieuwbouw, maar is ook de basis om uw bestaande vastgoed te digitaliseren. Aan de hand van een strategische sessie helpen wij u bij het formuleren van uw wensen, en deze af te stemmen op de huidige en toekomstige technische mogelijkheden. Wij ondersteunen u in het stellen van de juiste prioriteiten voor BIM en digitalisering. Niet alleen voor ontwerp en realisatie, maar ook voor het gebruik van BIM tijdens beheer en onderhoud.

Voordelen
We helpen uw organisatie tijdens het bouwproces de mogelijkheden van BIM optimaal te benutten. Zoals de controle van het Programma van Eisen (PvE), het bepalen van oppervlakten en het maken van betrouwbare kostenramingen. BIM maakt het ontwerpproces visueel, waardoor u in een vroeg stadium wensen, eisen en kosten afstemt, risico's preventief voorkomt en zekerheid hebt van kwaliteit in de uitvoering.

BIM-regisseur opdrachtnemer

Als BIM-regisseur opdrachtnemer vertalen we de opgestelde ambities en protocollen naar heldere, toepasbare werkdocumenten. Denk daarbij aan onder andere een BIM-uitvoeringsplan, een project specifieke Informatie Levering Specificatie (ILS). Een BIM-regisseur speelt daarmee een belangrijke rol in iedere fase van het ontwerp- en bouwproces en stemt continu af met het projectteam.

Controle van BIM
Een 3D-model kan op het oog goed lijken, maar in de praktijk waardeloos zijn. Tijdens het project houdt de BIM-regisseur het Document Management Systeem (DMS) bij. Hierin worden alle modellen per discipline (aspectmodellen) periodiek opgeslagen. De BIM-regisseur voegt de aspectmodellen samen tot een BIM-coördinatiemodel. Met dit model voert hij checks en controles uit op de aanwezige data en onderlinge issues in de geometrie. De issues worden verzameld en via BIM-collab met elkaar gedeeld. Belangrijke knelpunten worden tijdens de BIM-sessies met elkaar besproken. Het resultaat is een ontwerp zonder fouten, waarin alle disciplines op elkaar zijn afgestemd.

BIM-coördinator

U moet altijd zeker zijn van een kloppend BIM-model. Als BIM-coördinator controleren we aspectmodellen van verschillende disciplines en leveranciers, waardoor geen onduidelijkheden ontstaan over aanwezige informatie en geometrie.

Kennis
Als BIM-coördinator nemen we deel aan BIM-sessies, stemmen aspectmodellen af met de BIM-regisseur opdrachtnemer en leveren informatie voor productie en werkvoorbereiding aan. Onze coördinatoren hebben veel kennis van modelleren, waardoor zij exact weten waar zij op moeten letten bij het controleren van het model. Dit zorgt voor een efficiënter proces en minder issues richting het projectteam.

BIM-modelleren
Met BIM-coördinatie borgen wij de kwaliteit van ons modelleerwerk. Benieuwd naar onze mogelijkheden voor BIM-modelleren? Klik dan op de knop hieronder.

Lees verder

Informatiemanager

Als informatiemanager zijn wij verantwoordelijk voor het beheren van de digitale informatie tijdens ontwerp en beheer. Door samen te werken met alle belanghebbenden in een projectteam, wordt ervoor gezorgd dat alle projectinformatie correct wordt vastgelegd, opgeslagen en geïntegreerd in de Digital Twin van een gebouw.

De taken van een informatiemanager voor Digital Twin in de bouw omvatten onder andere:

 • Ontwikkelen en implementeren van een Digital Twin strategie en proces.
 • Identificeren van gegevensbronnen en vereisten voor een Digital Twin.
 • Coördineren en integreren van digitale informatie en gegevens uit verschillende (BIM) bronnen.
 • Verifiëren van de juistheid en consistentie van de digitale informatie en gegevens.
 • Beheren van de toegang tot een Digital Twin en zorgen voor de beveiliging van de gegevens.
 • Trainen van het bouwteam tijdens ontwerp en/of beheer over het gebruik en de voordelen van een Digital Twin.
 • Communiceren met belanghebbenden over de voortang en de prestaties van een Digital Twin.
Lees verder

Dit is waarom klanten kiezen voor BIM4ALL

Met onze no-nonsense aanpak doorgronden wij kansen en risico's en weten daar op in te spelen. We houden onze communicatielijnen kort en signaleren mogelijke problemen vroegtijdig, zodat ze geen probleem worden. Daarom komen klanten bij ons terug.

 • De grootste en meest ervaren BIM-specialist van de BeNeLux.
 • Op de hoogte van trends, ontwikkelingen en de laatste wet- en regelgeving.
 • Met kennis van het gehele bouwproces, weten wij vooraf de juiste vragen te stellen, snappen wij elke bouwpartner en worden teleurstellingen achteraf voorkomen.
 • Met een ruim aanbod aan diensten en producten dé one-stop-shop voor al uw BIM en digitalisering vraagstukken.
 • Altijd de kwaliteit, continuïteit en capaciteit die u zoekt. Altijd afgestemd op uw tijd en budget.
Jarno Teela bim4all 222

Vraag het Jarno

Heeft u behoefte aan het definiëren van uw BIM-ambitie, wilt u een goede aanpak voor een aanbesteding of heeft u behoefte aan een BIM-regisseur of -coördinator die meer rendement uit uw project haalt? Ik vertel u graag meer over onze mogelijkheden. Tijd voor een kennismaking?

Neem contact op

Projecten om trots op te zijn.

Met kennis van projectmanagement en het uitwerken van BIM-modellen is BIM4ALL dé partij in het realiseren van BIM-management voor uw project. Kijk hoe wij organisaties konden helpen.

bekijk onze referenties
BIM4 ALL zwembad de koerbelt

Zwembad de Koerbelt, Rijssen

Project bekijken
Hoog Cath v2a

Hoog Catharijne, Utrecht

Project bekijken
Bim4all Amsterdam University Library Universiteitsbibliotheek

Universiteits- bibliotheek UvA, Amsterdam

Project bekijken