Zwembad de Koerbelt

De renovatie van Zwembad de Koerbelt is een bijzondere thuiswedstrijd. De gemeente Rijssen-Holten creëert met de ontwerpen van Reitsema & Partners een toekomstbestendig bad in onze vestigingsplaats. Wij ondersteunden in het project met 3D-laserscans en BIM-coördinatie.

28 februari 2022

Toekomstbestendig bad

Met de renovatie van De Koerbelt krijgt zowel het exterieur als het interieur van het zwembad een grondige update. Het binnenbad wordt uitgerust met twee 25 meterwedstrijdbaden, waarvan één met 8 banen en één met vier banen. Beide baden worden uitgerust met een flexibele bodem, wat het geschikt maakt voor iedere doelgroep. Dit met als resultaat dat de gemeente Rijssen-Holten binnenkort beschikt over een zwembad dat weer jaren mee kan voor sport en recreatie.

BIM4 ALL website foto Koerbelt2 2
BIM4 ALL website foto Koerbelt 2
BIM4 ALL website foto Koerbelt3 2

3D-laserscannen en BIM-coördinatie

Voorafgaand aan de bouw- en renovatiewerkzaamheden is eerst het hele perceel van buitenaf ingemeten door middel van onze 3D-laserscanners. Daarna hebben wij de regie gevoerd op de digitale bouwplaats, in de rol van BIM-coördinator. Onze coördinatoren hebben de modellen geclasht en gevalideerd, voordat deze daadwerkelijk tot uitvoering zijn gebracht. Zo waren we zeker van de juiste bouwkeuzes en voorkwamen we potentiële fouten tijdens de uitvoering.