Park Fort Krayenhoff

Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. Oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor het groene Park Fort Krayenhoff én de natuurlijke zichtlijn, waarlangs drie diamantvormige parkpaviljoens komen.

12 mei 2021

In Nijmegen zijn drie appartementencomplexen ontwikkeld door Trebbe en BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). De parkpaviljoens hebben de vorm van een diamant en staan op een rustgevende plek, midden in het groen en met uitzicht op de Waal. Ieder paviljoen bestaat uit vijf bouwlagen en de vorm is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdelingsbolwerk. Onder de paviljoens wordt een parkeerlaag gebouwd, wat de panden iets hoger plaatst. Hierdoor hebben de bewoners op de begane grond ook meer privacy.

P1140289
P1140291
P1140284

Voor dit project hebben wij in opdracht van Trebbe de rol van BIM-coördinator op ons genomen. In totaal zijn er 3 paviljoens gerealiseerd, bestaande uit 36 appartementen en 6 penthouses. Onderling verbonden door de parkeergarages.

B4 A Park fort Krayenhoff

Vanuit het bovenaanzicht zijn de op diamant geïnspireerde vormen goed zichtbaar.