Park Fort Krayenhoff

Op de plek waar Fort Krayenhoff vroeger stond, worden de contouren van de vesting weer zichtbaar. Oude fortmuren en de gracht vormen de basis voor het groene Park Fort Krayenhoff én de natuurlijke zichtlijn waarlangs drie diamantvormige parkpaviljoens komen.

12 mei 2021

In Nijmegen zijn drie appartementencomplexen ontwikkeld door Trebbe en BPD (Bouwfonds Gebiedsontwikkeling). De parkpaviljoens hebben de vorm van een diamant en staan op een rustgevende plek, midden in het groen en met uitzicht op de Waal.

Ieder paviljoen bestaat uit vijf bouwlagen en de vorm is geïnspireerd op de diamantvorm van de lunetten van het verdelingsbolwerk. Onder de paviljoens wordt een parkeerlaag gebouwd, wat de panden iets hoger plaatst. Hierdoor hebben de bewoners op de begane grond ook meer privacy.

Bim4all park paviljoens project 3
Bim4all park paviljoens project 2

Voor dit project hebben wij in opdracht van Trebbe de rol van BIM-coördinator op ons genomen. In het totaal worden er 3 paviljoens gerealiseerd, bestaande uit 36 appartementen en 6 penthouses. Onderling verbonden door de parkeergarages.

In de afbeeldingen hierboven zie je het model in Solibri en de visualisatie van hoe het zou moeten worden.

Bim4all park paviljoens project 4 jpg

Vanuit het bovenaanzicht zijn de op diamant geïnspireerde vormen goed zichtbaar.