De Geus, Leiden

Na vijftien jaar antikraak en leegstand gaat de laatste jaren 60-flat bij het station in Leiden deze zomer tegen de vlakte. Daarvoor in de plaats komt De Geus: een woontoren met appartementen, een megabioscoop en winkels.

27 juni 2022

In samenwerking met AKOR B.V. werken wij mee aan dit unieke nieuwbouwproject in Leiden. De huidige, oude flat werd gebouwd in de jaren 60. 15 Jaar geleden kwam het gebouw leeg te staan. Vanaf dat moment woonden er alleen nog mensen antikraak in het gebouw.

Multifunctioneel

Het nieuwbouwproject "De Geus" biedt zowel ruimte voor woningen als maatschappelijke voorzieningen, wat het een erg multifunctioneel bouwontwerp maakt. Het onderste gedeelte van het gebouw bestaat uit drie verdiepingen. In deze plint kunnen bezoekers onder andere winkelen in een supermarkt en naar de bioscoop. Op de plint staat een woontoren van 17 verdiepingen en onder de plint is een fietsenkelder gebouwd.

B4 A De Geus

BIM-coördinatie

In opdracht van AKOR zijn nemen wij de rol van BIM-coördinator op ons voor de fases Technisch Ontwerp en Uitvoeringsgereed Ontwerp.