MSD Coldstore

Geneesmiddelenproducent MSD beschikt sinds 2021 over een innovatieve coldstore in Haarlem. Deze gekoelde ruimte dient voor de opslag van vaccins en is voorzien van een expeditie en kantoor. Wij verzorgden de BIM-coördinatie voor dit project en een deel van de BIM-modellering.

04 maart 2022

Hoge eisen

De coldstore van MSD was een uitdagend project, vanwege strenge internationale standaarden op het gebied van medicijnopslag. De uitdaging van dit pand zitten in de (kostbare) medische producten die met zorg opgeslagen en gedistribueerd moeten worden. Daarom voldoet het gebouw aan alle eisen van het FM Approval keurmerk. Dit toont aan dat het pand voldoet aan internationaal gestelde eisen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De scheidingswanden in het gebouw zijn zelfs 120 minuten brandvertragend.

Bim4all Project MSD Haarlem5
Studio x visualisatie msd haarlem coldstore

BIM-ondersteuning

Wij waren in opdracht van Akor-Voortman VOF verantwoordelijk voor een gedeelte van het BIM-modelleren en de gehele BIM-coördinatie. Tijdens de coördinatie hebben we BIM-modellen geclasht en gevalideerd, waarbij we zekerheid creëerden tijdens de realisatie. Het pand is casco opgeleverd aan de opdrachtgever, die het gebruikt voor de distributie van ruim 80 miljoen doses vaccinaties naar 140 landen voor diverse ziekten.