Plus Ultra Amsterdam

Plus Ultra Amsterdam wordt een innovatief multi-tenant bedrijfsgebouw met laboratoria en kantoren, ontwikkeld door Kadans Science Partner.

04 maart 2022

Innovatief en duurzaam

Het is het eerste bouwwerk dat wordt gerealiseerd op het nieuwe Medical Business Park Amsterdam, nabij het Academisch Medisch Centrum. Het wordt een innovatief duurzaam gebouw met 1500m2 zonnepanelen op het dak en in de gevel, welke naast zonnecollectoren ook dienen als zonwering. Daarnaast krijgt het een retentiedak waarbij regenwater wordt opgevangen en gebruikt om sanitair door te spoelen en draagt ook bij aan de koeling van het gebouw. Plus Ultra Amsterdam bestaat uit laboratoria en kantoorruimtes verdeeld over maar liefst 7 bouwlagen. Daarnaast wordt het gebouw voorzien van een ondergrondse parkeerplaats.

20210325 c03 web
Afbeelding BIM model 20220126
A2 web

Uitvoeringsgereed ontwerp

In opdracht van Wijnen Bouw werken wij de bouwkundige stukken uit voor het Uitvoeringsgereed Ontwerp. In de Uitvoeringsgereed ontwerpfase wij het BIM opgezet en vanuit het BIM-model de 2D-tekeningen verzorgd. Onze BIM-coördinator heeft het BIM-model vanuit ontwerp en realisatie gecontroleerd en onderling afgestemd.