Hoog Catharijne

Met meer dan 26 miljoen bezoekers per jaar, is Hoog Catharijne het meest bezochte winkelcentrum van Nederland. Het overdekte winkelcentrum, gelegen tussen het oude centrum van Utrecht en het station Utrecht Centraal, is in beheer van Klépierre. Klépierre heeft samen met een aantal projectpartners het winkelcentrum een nieuw gezicht gegeven, gerelateerd aan de huidige tijd. Een groot deel van het centrum is en zal gerenoveerd worden en een deel nieuwbouw zal worden gerealiseerd.

04 april 2019

De stad Utrecht groeit hard, maar de winkelvoorzieningen in het centrum groeiden niet mee. In de geplande herontwikkeling is naast de menselijke maat de aansluiting met de binnenstad een belangrijk criterium.

Het ontwerp van het nieuwe Hoog Catharijne voorziet in een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee assen verbinden de stad vanaf het Vredenburg via het winkelcentrum met het station.

Digitale regie

Bij een bouwproject zijn veel partners betrokken. Om miscommunicatie en faalkosten te voorkomen, biedt een BIM-model inzichten. De BIM-coördinator houdt hiermee regie op de digitale bouwplaats.

Lees meer
Hoog Cath v7

Hoog Catharijne heeft op de plek van het gebouw waar voorheen Peek & Cloppenburg gevestigd was (Vredenburgplein) een nieuw Entreegebouw gekregen met twee ruime ingangen en looproutes naar Utrecht Centraal. Boven het winkelgedeelte van het Entreegebouw komen appartementen. Dit gebouw zorgt voor een vloeiende overgang tussen het niveau van de oude stad en dat van Hoog Catharijne.

De renovatie en nieuwbouw is in verschillende deelprojecten worden uitgevoerd. Het deelproject Gildenkwartier 1 + 3 werd uitgevoerd door AKOR. Namens hen hebben wij de BIM-coördinatie uitgevoerd.

Hoog Cath v2a
Hoog Cath v8