HagaZiekenhuis

Eén van de grootste Nederlandse ziekenhuizen wordt nog groter. Het HagaZiekenhuis in Den Haag wordt gerenoveerd en uitgebreid, zodat het beter kan voorzien in de medisch-specialistische zorg en de wensen van deze tijd. Wij mogen hieraan bijdragen met bouwkundige en installatietechnische BIM-modellen en BIM-management voor de beheerfase.

28 februari 2022

Klaar voor de toekomst

De nieuwbouw van het HagaZiekenhuis wordt ingericht naar de werkwijze van het ziekenhuis: zorgzaam, innovatie en topklinische zorg met een menselijke maat. Dit is terug te zien in het praktische, innovatieve en eigentijdse ontwerp, het behoud van continuïteit van de zorgvoorziening ook tijdens de bouwperiode en het behaalde BREEAM-NL EXCELLENT oplevercertificaat.

BIM4 ALL project hagaziekenhuis den haag2
BIM4 ALL project hagaziekenhuis den haag1
BIM4 ALL project hagaziekenhuis den haag

De nieuwbouw en de bestaande bouw, met een totaal van maar liefst 107.000 m2, sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen dat er drie vormen ontstaan binnen een gebouw. Hierdoor heeft ieder onderdeel van het ziekenhuis zijn eigen identiteit. De drie vormen worden onderbroken door twee groene atria, met daarin brugzones die zorgen voor een verbinding tussen de vormen, waardoor de looproutes kort- en overzichtelijk zijn.

BIM-ondersteuning

In opdracht van VolkerWessels Vastgoedbeheer, voeren wij het tekenwerk uit voor de beheerfase. Zo werken we bouwkundige en installatietechnische BIM-modellen uit, om de opdrachtgever continu te voorzien van een accurate set tekeningen. Tijdens dit traject hebben wij ook de rol van BIM-manager op ons genomen, waardoor het model voor en door alle betrokken partijen kloppend is.