Dalux Summit, Kopenhagen

Dalux Summit: Europa’s grootste evenement van Dalux boordevol inspirerende cases, de nieuwste Dalux-functies en vooral netwerken met professionals uit onder andere de bouwsector. Ieder jaar organiseert softwareleverancier Dalux dit grote evenement in Kopenhagen. Dalux-gebruikers vanuit heel Europa en zelfs daarbuiten (zoals Chili en Brazilië) komen hier bij elkaar. Onze collega Niels Voortman was op 8 en 9 november aanwezig bij dit evenement en neemt je in deze blog mee in zijn driedaagse trip naar Kopenhagen.

14 november 2022

Maandag 7 november

“Maandag 7 november vertrok ik vroeg richting Schiphol, waar ik samen met medewerkers van Dalux Nederland een vlucht nam richting Kopenhagen. Aangekomen in Kopenhagen gingen we richting het hotel om in te checken. Na een gezamenlijke lunch hadden we nog vrije tijd over om een wandeling door de stad te maken.

Aan het einde van de middag stond er een netwerkborrel op de planning bij een rooftopbar in het centrum van Kopenhagen. Dit was een informele borrel waar medewerkers van Dalux en een deel van de gebruikers van Dalux aanwezig waren. Hier konden we ons alvast inschrijven voor de Summit om de wachtrij de volgende ochtend te vermijden. De borrel was een leuke eerste kennismaking met Dalux en andere bedrijven, ter voorbereiding op het Summit event op dinsdag en woensdag."

Dinsdag 8 november

“Na het ontbijt in het hotel liepen we samen naar het Imperial Cinema, waar het event plaatsvond. Hier werden we welkom geheten door Torben Dalgaard, CEO van Dalux. Bent Dalgaard, CTO van Dalux en broer van Torben, nam het woord over en nam ons mee door de roadmap van Dalux voor de komende periode. Hierdoor kregen we een mooi inkijkje in de ontwikkelingen die er zijn en verwacht worden binnen de software van Dalux.

Na een korte pauze werd er door een tweetal productspecialisten van Dalux verder ingegaan op de roadmap. Er werd uitgebreider ingegaan op specifieke punten uit de roadmap en er werden een aantal sneak previews getoond van de nieuwste ontwikkelingen binnen de verschillende modules van Dalux.

Tijdens de middagpauze verplaatste het event zich naar Palads Cinema. Na een korte wandeling kregen we daar een uitgebreide lunch. Na de lunch begonnen er diverse gebruikerssessies in verschillende zalen. Deze werden onderverdeeld in verschillende categorieën, waarin sprekers van over de hele wereld spraken over onderwerpen als 'Ontwerp', 'Uitvoering', 'Infrastructuur', 'Gebouweigenaren en Facility Management’.

Cinema
Image00001 2
Palads

Effectief opgezet, want zo kon ik de afweging maken bij welke sessies ik aanwezig wilde zijn. Ik koos voor een aantal sessies over het gebruik van Dalux binnen Facility Management en in de Ontwerpfase, omdat dit onderwerpen zijn waar ik mij binnen BIM4ALL ook mee bezig houd. Daarnaast heb ik nog een aantal algemene sessies over digitalisering op de bouwplaats bijgewoond, omdat Dalux hierin interessante oplossingen biedt voor onze klanten.

In de centrale hal was er gedurende de middag een fair. Hier stonden verschillende stands met medewerkers van Dalux om extra informatie over de modules te geven, of voor het geven van een demo over de functionaliteiten van Dalux.

Na het event was er aansluitend weer een netwerkborrel in één van meest bekende kroegen van Kopenhagen: Proud Mary. Het was een gezellige avond waar veelal werd nagepraat over het event en informatie werd uitgewisseld met verschillende Dalux-gebruikers."

“Door te leren van elkaar brengen we elkaar verder in de verdere digitalisering van de sector.”

“Door te leren van elkaar brengen we elkaar verder in de verdere digitalisering van de sector.” “Door te leren van elkaar brengen we elkaar verder in de verdere digitalisering van de sector.” “Door te leren van elkaar brengen we elkaar verder in de verdere digitalisering van de sector.”

Woensdag 9 november

"Woensdag, tevens de laatste dag van het evenement, was een vervolg op de dinsdagmiddag. Deze dag stond voornamelijk in het teken van de presentaties van diverse gebruikers van Dalux. Je kon op basis van je eigen interesses weer aansluiten bij sessies die voor jou van belang waren. Ook gaf Dalux nog kennispresentaties over de verschillende modules binnen Dalux en kon je aanvullende informatie ophalen bij de fair.

Een aantal voorbeelden van thema’s die voorbijkwamen tijdens de gebruikerssessies:

  • Praktische implementatie van ISO 19650 met Dalux;
  • As-built controle door middel van 360-graden foto’s;
  • BIM in facility management;
  • Implementeren van Dalux binnen projecten;
  • Tekeningloos bouwen.

Wat mij het meeste is bijgebleven is dat simpel beginnen belangrijk is om de digitaliseringstransitie binnen de bouw tot een succes te maken. Dit zag je bij alle gebruikerspresentaties terugkomen in het verhaal. Door het nemen van kleine stappen neem je medewerkers mee in de verandering. Ze zien op een gegeven moment zelf de voordelen in die het biedt in hun dagelijkse werkzaamheden. Door dit steeds verder uit te breiden kom je uiteindelijk tot het gewenste resultaat.

Tussen de sessies door ben ik zoveel mogelijk gaan netwerken met productspecialisten van Dalux en Dalux-gebruikers. Het is interessant om te horen hoe bedrijven Dalux inzetten in hun weg naar verdere digitalisering.

De laatste avond heb ik doorgebracht met de groep medewerkers van Dalux Nederland. Een mooi moment om onder het genot van een hapje en drankje de afgelopen dagen samen af te sluiten en opgedane ervaringen met elkaar te evalueren."

4
Image00002
Image00005

Toegevoegde waarde

"Vanuit BIM4ALL vond ik het erg leuk en interessant om aanwezig te zijn bij Dalux Summit. Naast het zien van de nieuwste ontwikkelingen van Dalux, heb ik mijn netwerk enorm kunnen uitbreiden. De praktijkvoorbeelden van verschillende organisaties geven nieuwe inzichten in het digitaliseren van processen met behulp van Dalux. Inzichten die wij kunnen toepassen op diverse vraagstukken die er spelen bij onze klanten."

Dalux training

BIM4ALL biedt ook gebruikerstrainingen aan in de software van Dalux. Kom meer te weten over het gebruik en de inrichting van Dalux binnen processen in organisaties.