Een gedeelde visie voor het beste resultaat

In dit artikel nemen wij u mee in onze samenwerking met Dalux. Hier leest u onder andere meer over de behoefte vanuit BIM4ALL, de toegevoegde waarde van deze samenwerking en hoe dit samenkomt in het verbeteren van processen binnen het bedrijf.

  • In samenwerking met Dalux.

07 juni 2022

Wij zijn continu onderzoekend in het innoveren en verbeteren van onze producten en diensten. We blijven op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op de markt, waardoor wij passende oplossingen kunnen blijven aanbieden voor de klant, blijven doorontwikkelen en vooruitstrevend zijn ten behoeve van onze partners.

In het verleden heeft BIM4ALL veel ervaring opgedaan met diverse softwareapplicaties, wat uiteindelijk niet toereikend genoeg was. Het ontbreken van performance, gemak en gebruiksvriendelijkheid van software speelden hierin een grote rol. BIM4ALL ziet grote voordelen in het werken met één platform voor digitalisering van het bouwproces, van de vroege fase, de voorbereiding, de realisatie tot en met de exploitatie.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Verbeterde processen

Zo kwamen wij in aanraking met Dalux. De BIM Software leverancier met het grootste aantal gebruikers binnen Europa. Al meer dan een half miljoen mensen gebruiken de apps en services van Dalux. Dalux biedt verscheidene producten aan, gericht op de bouwsector. De Dalux BIM Viewer+ is een app gericht op alle activiteiten op de bouwplaats, waardoor je eenvoudig je BIM-modellen beheert, van ontwerp en engineering tot constructie en onderhoud. Met de Dalux Box krijg je toegang tot een onbeperkte opslag en directe mobiele toegang tot documenten en het ondersteunt onder meer de ISO 19650 systematiek. Dalux Field is een tool voor samenwerking en snagging, die is geïntegreerd met je BIM-model en alle fases binnen het bouwproces ondersteunt. DaluxFM biedt één Facility Management System met drie modules: BIM & Documentatie voor het beheren van alle (statische) gebouw gerelateerde informatie en asset informatie, operationeel beheer en onderhoud voor het afhandelen van gepland en ongepland onderhoud en een helpdesk tool voor gebruikers van gebouwen om op eenvoudige wijze verzoeken tot ‘onderhoud’, zoals het opruimen van afval of melden van glasschade.

BIM4ALL en Dalux zitten echt op één lijn. Beide bedrijven leveren een sterke bijdrage in het verbeteren en digitaliseren van het bouwproces, waardoor BIM4ALL nog beter in staat is haar klanten inhoudelijk te adviseren. Deze gedeelde visie matchte zo goed bij beide partijen dat het een samenwerking tot stand bracht. Vanaf 2021 zijn wij daarom een officieel samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Dalux.

Dalux nl
Bim4all bim consultancy overleg 2215
Dalux 2

Toegevoegde waarde

BIM4ALL helpt haar klanten met een efficiënter werkproces, mede doordat we nu in staat zijn om de 3D-modellen daadwerkelijk naar de bouwplaats te brengen via een smartphone of tablet. Dalux biedt ons de mogelijkheid om op een heldere manier te communiceren met de klant, via één centrale bron die makkelijk toepasbaar is. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om alle betrokken deelnemers samen te laten werken aan het traject. Ook na de bouwfase kunnen de 3D-modellen toegepast worden tijdens beheer en onderhoud.

BIM4ALL adviseert in de inrichting van bedrijfsstandaarden en het opzetten van communicatie-en informatiestromen binnen Dalux en leiden medewerkers binnen de organisaties op in het toepassen van Dalux. We zien dat de software van Dalux veel impact maakt en onze klanten ervaren de toegevoegde waarde in de ontwerp-, realisatie- en exploitatiefase.

Dat we enthousiast zijn over Dalux mag duidelijk zijn, maar het is goed om te weten dat BIM4ALL nog steeds software onafhankelijk opereert en de klant specifiek kiest voor de bijpassende softwaretools die aansluiten op de interne en externe processen van onze partners.

Bastiaan 1 klein formaat

Kunnen wij u helpen?

Benieuwd hoe wij u als organisatie kunnen ondersteunen? Neem dan gerust contact op met Bastiaan en bespreek de mogelijkheden!

Neem contact op