Gastcollege Hogeschool Saxion

Binnen BIM4ALL bieden wij interactieve, leerzame en inspirerende gastcolleges voor de opleidingen Bouwkunde, Installatietechniek, Bouwtechnische Bedrijfskunde, Civiel of een ander technische (bedrijfskundige) studie. Zo waren wij ook aanwezig op het Saxion, voor het verzorgen van een gastcollege. In dit artikel leest u hier meer over.

  • In samenwerking met Hogeschool Saxion

07 juni 2022

April 2022 vertrokken 13 afstudeerders van de hbo-opleiding Bouwkunde op studiereis naar Malaga (Spanje). En wij van BIM4ALL waren trotse sponsor! Met het sponsorgeld konden vele activiteiten georganiseerd worden, waardoor de buitenlandse reis nog mooier gemaakt kon worden.

Na terugkomst in Nederland waren wij welkom op het Saxion, om de studenten een gastcollege te verzorgen. De insteek van het college was om de studenten in hun afstudeerperiode meer kennis op te laten doen over BIM en de verschillende processen in een BIM-proces. Naast het overdragen van kennis gingen de studenten ook in de praktijk aan de slag met een leerzame opdracht.

College

Om een inspirerend en proactief college te verzorgen vonden wij het belangrijk dat wij onze kennis konden delen met de studenten, maar dat zij zelf ook actief bezig zijn. In drie groepen gingen ze aan de slag met het invullen van een BIM-processchema, waarbij zij de verschillende fases van het BIM-proces in kaart moesten brengen.

Hierbij werden faseringen, de verschillende LOD-niveau’s en de rollen en standaarden binnen een BIM-proces in kaart gebracht. Na het invullen van het schema presenteerden zij de uitkomsten middels een korte pitch. De studenten gingen actief met de opdracht aan de slag en hebben stuk voor stuk een eigen werk- en denkwijze losgelaten op de opdracht.

P1140020
P1140007
P1130965

Afsluiting

Wij sloten het gastcollege af met een stukje kennisoverdracht over de valkuilen van BIM en de mogelijkheden zodra BIM geïmplementeerd is binnen een organisatie. Het was een leerzaam en productief college, en we zijn blij dat we de studenten in de laatste fase van hun studie nieuwe inzichten en handvatten hebben kunnen meegeven.

20220217 157

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op!

Mail ons