Gemak en kwaliteit met Cintoo

Een aantal jaren geleden maakte Jasper Voortman (Manager 3D-laserscannen en analyse) kennis met de software Cintoo. Sindsdien is hij de nieuwste ontwikkelingen op de voet blijven volgen, haakte hij aan bij een demo van Cintoo en bleef met ze in contact. Een interessante update leidde er vorig jaar toe dat BIM4ALL er zelf mee ging werken. In deze blog neemt Jasper u mee in het gebruik en de toegevoegde waarde van de software.

20 oktober 2021

Voordelen van Cintoo

Cintoo is een webbased softwarepakket, waar onder andere point clouds, IFC’s en BIM 360 (Revit, Autocad, Navisworks) aan gekoppeld en over elkaar heen gelegd kunnen worden.

Met Cintoo zijn het versturen van grote point clouds via WeTransfer en de mail verleden tijd. Ook het downloaden en overbelasten van de eigen servers zijn voorbij. Voor het gebruik en toepassen van de software is grofweg een internetverbinding het enige wat je nodig hebt. Wij zorgen ervoor dat de data in een Cintoo projectomgeving wordt geplaatst en nodigen vervolgens de betreffende personen uit voor dit project. Zij ontvangen vervolgens een uitnodiging tot het toetreden en/of aanmaken van een account en hebben binnen no-time toegang tot het project. De klant kan hierdoor met meerdere personen tegelijk de point cloud en bijbehorende data bekijken, zonder dat dit afzonderlijk van elkaar moet worden gedownload en/of software voor nodig te hebben. Door mensen verschillende rechten te kunnen geven is het ook mogelijk onderaannemers aan het project toe te voegen die beperktere rechten ontvangen.

Nieuwe gebruikers worden binnen Cintoo snel op weg geholpen doordat er per beschikbare knop een hulppagina met uitleg verschijnt. Hierdoor hoef je als klant niet specifiek kennis te hebben van point clouds en/of modelleerpakketten zoals Revit.

We horen regelmatig dat klanten meermaals naar een projectlocatie gaan om een vergeten maat op te meten. Hierdoor ontstaan onnodige reisbewegingen en wordt veel tijd verspild. In Cintoo kan iedereen zelf, op basis van een point cloud en/of BIM model, afmetingen bepalen. Daarnaast is het mogelijk deze metingen te bewaren en zelfs te delen met andere projectpersonen.

Ook is het mogelijk om aantekeningen, opmerkingen of bijvoorbeeld foto's toe te voegen aan projectdata. Vervolgens kun je dit ook met de projectpersonen delen. Daarbij is het mogelijk om ontwerpfouten op te sporen en deze middels zogenaamde ‘issues’ aan de verantwoordelijke projectpersonen te koppelen, dan wel hier een BCF file of issuerapport van te maken. Het voordeel hiervan is dat het werkt met point clouds. Veel andere softwarepakketten kunnen wel issues aanmaken, maar niet in combinatie met point clouds.

Microsoft Teams image 52
Microsoft Teams image 51
Microsoft Teams image 50

Gebruik

Binnen BIM4ALL wordt Cintoo steeds vaker ingezet als hulpmiddel voor bijvoorbeeld het opstellen van as-is 3D-modellen of het maken van analyses tussen meerdere scanmomenten, IFC’s of een combinatie hiervan. Door middel van kleuren worden verschillen inzichtelijk zonder dit handmatig te hoeven bijhouden. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor revisie. Aangezien 3D-modellen in Revit ook in de cloud staan en er een koppeling te maken is met Cintoo, kan vrij eenvoudig de voortgang en kwaliteit bewaakt worden in Cintoo.

Onze klanten gebruiken Cintoo om hun engineering af te stemmen op de daadwerkelijke situatie. Zo is het niet nodig om alles in as-is 3D-modellen te zetten om te bepalen of iets wel of niet past in werkelijkheid. Daarbij voeren wij analyses uit en sporen wij de ontwerpfouten op. Op deze manier ontstaat er nog meer interactie tussen het ontwerp en de werkelijkheid en weet je ook wat je in werkelijkheid kunt en mag verwachten.

Andersom kan ook, want wie zegt dat het model juist is en niet per ongeluk iets over het hoofd is gezien? In Cintoo zijn we in staat, geometrisch, gezien dit eenvoudig op te sporen met een point cloud.

Andere softwareprogramma’s maken dit soort processen vaak minder gemakkelijk. Het doel is dan ook om Cintoo steeds meer te gaan integreren binnen de organisatie, aangezien het efficiënt werkt voor iedereen.

“Een gebruiksvriendelijk en functioneel softwarepakket. Dat maakt Cintoo zo uniek.”

“Een gebruiksvriendelijk en functioneel softwarepakket. Dat maakt Cintoo zo uniek.” “Een gebruiksvriendelijk en functioneel softwarepakket. Dat maakt Cintoo zo uniek.” “Een gebruiksvriendelijk en functioneel softwarepakket. Dat maakt Cintoo zo uniek.”

Toegevoegde waarde

Cintoo is wereldwijd te gebruiken en toegankelijk voor honderden mensen tegelijk. Men is niet gebonden aan opslag en data wordt snel geladen, ook met een wifi-verbinding. Wat bijzonder is aangezien de opslag van een point cloud normaal gesproken veel ruimte en capaciteit in beslag neemt.

Met Cintoo zijn we in staat een veel hogere kwaliteit as-is 3D-modellen te leveren. We kunnen veel gerichter fouten in de as-is 3D-modellen opsporen en oplossen.
De software sluit steeds meer aan op andere BIM-pakketten, waardoor het gebruik ervan veel interessanter en bruikbaarder wordt.

Het softwarepakket geeft veel gemak en is daardoor voor BIM4ALL van grote toegevoegde waarde. Cintoo blijft toewerken naar updates en er zijn mooie ontwikkelingen gaande waar wij alleen maar naar kunnen uitkijken.

Jasper Voortman BIM4 ALL 221

Vraag het Jasper

Weten hoe we met Cintoo een oplossing voor uw vraagstuk kunnen bieden? Neem eens contact op met Jasper en bespreek de mogelijkheden.

Mail Jasper