Het ontstaan

Het was op een Enschedese studentenkamer waar Robbin Breukink en Herwin Voortman een kans zagen om de bouwsector blijvend te veranderen. Om een eind te maken aan hoge faalkosten, onnodig gebruik van grondstoffen en energieverspilling , en om bij te dragen aan een veilige, leefbare wereld voor nu en komende generaties. Die kans heette BIM4ALL.

  • Opgericht in 2013

01 januari 2013

Als hbo-studenten zagen ze namelijk de uitdagingen voor de bouw en de maatschappij opstapelen. Een economische crisis, groeiende klimaatproblematiek, uitputting van de aarde en groeiende personeelstekorten maakten een nieuwe, slimmere manier van werken noodzakelijk. Een manier die zorgt voor meer balans tussen groen en verstedelijking en energiezuinig en efficiënt bouwen mogelijk maakt. Maar die ook rendementen verhoogt, veiligheid vergroot en het werk in de bouw leuker en uitdagender maakt.

Robbin breukink koning willem alexander opening gallery enschede ut
Herwin voortman koning willem alexander opening the gallery ut
Bim4all kantoorpand kryptonstraat9

Vanuit een klein Rijssens kantoor lieten ze de bouwsector kennismaken met de kracht van BIM. Met deze methode zorgden ze voor slimme digitalisering van het ontwerpproces. Dat begon met twee computers en relatief eenvoudige 3D-modellen, maar met het aannemen van bevlogen BIM-modelleurs, softwareontwikkelaars, consultants en data-specialisten groeide dat al snel uit tot data-rijke visualisaties die grote impact hadden op bouwprojecten. Met de visualisaties werden kansen en knelpunten in projecten tot in detail gesignaleerd en voorspeld, wat planningen en begrotingen steeds verder optimaliseerde.

BIM4ALL groeide uit tot een toonaangevende partner in procesoptimalisatie, die met bewezen technologische mogelijkheden het ideale bouwproces helpt vormgeven. Door kennis te delen, voorziet het organisaties van alle benodigde instrumenten om dit zelf te kunnen doen. Dat doen we inmiddels met een groter team en meerdere disciplines, maar met dezelfde bevlogenheid als op de allereerste dag. Dat zorgt voor een organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om zijn talent te ontplooien. Een veilige werkplek waar ambitie en ontspanning samengaan en naast hard werken een gezonde werk-privébalans de normaalste zaak van de wereld is.

Zo werken we nog elke dag aan het realiseren van die droom op de Enschedese studentenkamer. Een bouwsector creëren die meer rendement behaalt en aantrekkelijk is voor jong talent. Maar vooral samen met collega’s en partners bijdragen aan een veilige, leefbare wereld voor nu en komende generaties.

BIM4 ALL 08 03 2018 63
Teamuitje 2018 Buggyrijden
Ecaa0cf2 a5b0 47d7 a0ee b03e87062007 2