15 appartementen, Coevorden

Van Remise naar Residentie. Waar ooit de stoomlocomotieven rangeerden, goederen werden verladen en reizigers in- en uitstapten, staat nog steeds dat villa-achtige stationsgebouw. De aangrenzende remise is in de loop der jaren diverse malen verbouwd en heeft onder meer dienstgedaan als opslagloods, garagebedrijf en veilinghuis. Van de oorspronkelijke remise was niets meer over.

26 februari 2024

Luxe-appartementengebouw

Op deze plek verrijst nu een luxe-appartementengebouw in passende, industriƫle baksteenarchitectuur. Samen met de gerenoveerde villa met art-deco-elementen ontstaat zo Residentie de Remise; een comfortabele woon- en leefomgeving aan de rand van de oude binnenstad. Het nieuwe appartementengebouw telt drie woonlagen. Op de begane grond en op de eerste verdieping komen twaalf comfortabele appartementen. Op de begane grond met een eigen voortuin, op de eerste verdieping met een loggia. Op de tweede verdieping is ruimte voor drie riante penthouses. Residentie de Remise bevindt zich op ruime afstand van de straat. De voortuinen gaan over in gemeenschappelijk groen, waar de bomenrij die oorspronkelijk op deze plek stond, opnieuw wordt aangeplant. Achter Residentie de Remise krijgen alle wooneenheden een eigen berging en een eigen parkeerplaats.

B4 A 15 appartementen Coevorden

Uitvoeringsgereed ontwerp

BIM4ALL heeft opdracht gekregen voor het bouwkundig uitwerken van het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO) voor het nieuwe appartementgebouw.