4 woningen Groenekan

Groenekan is een lieflijk dorpje aan de rand van Utrecht; centraal in Nederland gelegen te midden van het prachtige groene landschap. Een perfecte balans tussen een rustig dorpsleven en de nabijheid van stedelijke voorzieningen. In Groenehof komen vier half-vrijstaande villa’s met erfkarakter, bestaande uit twee blokken.

25 september 2023

Groenrijke omgeving

Een groenrijk hofje opent het gebied van de woningen en geeft toegang tot de 2-onder-één-kap woningen, omringt door groen met talrijke planten en gazon. Het ontwerp is natuur inclusief gemaakt. De 4 woningen worden allemaal omsloten met een robuuste haag en een boom naar keuze in voor- en achtertuin om de biodiversiteit de waarborgen. De grote overstekken en neststeenvoorzieningen in het metselwerk bieden een uitstekende nestgelegenheid voor zwaluwen, mussen en vleermuizen.

Duurzaam hofje

De 4 woningen hebben een jaren ’30 uitstraling en om samenhang te creëren in het ontwerp, is de hoofdvorm van de twee blokken gelijk. Het verschil in de kleur van de gevels en de afwisseling met erkers en de voordeur wel of niet aan straatzijde geven de woningen een uniek en villa-achtig karakter. Naast de woningen wordt een hofje gecreëerd met een houten zitbank.

Alle woningen zijn duurzaam en energie neutraal (energielabel A+++) ontworpen met zonnepanelen, warmtepomp, klimaat adaptief, vloerverwarming met vloerkoeling, tripple glas, zonnepanelen, regentonnen, sedumdak, karresporen en verlaagde voortuinen met wadi. Uiteraard wordt er gasloos gebouwd.

Groenekan 2
Groenekan 8
Groenekan 5

BIM-ondersteuning

Bouwbedrijf Lichtenberg heeft ons gevraagd voor Revit-kennis en -ondersteuning voor de uitwerking van de bouwkundige stukken (BIM-model en 2D-tekeningen) voor de Definitief Ontwerpfase, Uitvoeringsgereed Ontwerpfase en verwerking kopersopties.