BIM-bibliotheek VelopA

VelopA, een grote Nederlandse leverancier van straatmeubilair, heeft ons gevraagd om een bibliotheek te bouwen die bestaat uit diverse typen fietsenrekken. Door het gebruik van BIM kan VelopA nu ook 3D-modellen toepassen binnen projecten.

  • In samenwerking met VelopA

25 september 2023

Partijen als aannemers of architecten hoeven dankzij de implementatie van BIM namelijk niet meer op basis van brochures aannames te doen en zelf de fietsenstallingen te modelleren. Zij kunnen tegenwoordig de stallingen in 3D inladen, zowel in hun eigen 3D-modellen als in het coördinatiemodel.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Aanleiding

Op basis van de beschikbare informatie hebben wij de content in 3D ontwikkeld en parametrisch ingericht. Zo is het mogelijk om door middel van bepaalde parameters informatie of ruimtereserveringen in 3D weer te geven.

Met deze functies is het bijvoorbeeld mogelijk om virtueel te beoordelen of de fietsenrekken op de plek kunnen functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitschuiven van de fiets, de vrije hoogte boven het fietsenrek of het berekenen van het aantal fietsen om te stallen. Daarnaast is het ook relevant voor disciplines als installateurs, aangezien zij vaak in aanraking komen met kabelgoten of sprinklers bij fietsenrekken in fietsenstallingen.

Nummer 2
Nummer 1
Nummer 3

Voordelen

Doordat VelopA haar content in 3D kan aanleveren, heeft dit geresulteerd in een aantal voordelen, zoals:

  • Sneller en meer grip op het aantal stalplaatsen;
  • Inzicht in mogelijke clashes met andere disciplines;
  • Betere afstemming en een streepje voor in de offertefase.
Bim4all bim consultancy overleg 221

Neem contact op!

Ook benieuwd wat BIM4ALL voor u kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Mail ons