Bedrijfseigen Solibri-template Ter Steege Bouw Hardenberg

De dienst Consulting ondersteunt verschillende organisaties in de toepassing en implementatie van BIM. Eén van de organisaties die wij adviseren is Ter Steege Bouw Hardenberg (hierna Ter Steege). Ter Steege Bouw Hardenberg is onderdeel van de Ter Steege Groep en is al meer dan honderd jaar actief in de nieuwbouw, utiliteitsbouw, renovaties en transformaties.

08 april 2024

Aanleiding

Ter Steege zag de bouw steeds meer veranderen richting het gebruik van BIM. Om op deze verandering in te spelen, besloot Ter Steege ook actie te ondernemen. Zij willen efficiënter gebruik maken van de data die zij in de engineeringsfase aan het model toevoegen. Op basis van deze wensen hebben wij een plan van aanpak opgesteld, om Ter Steege te begeleiden in het gebruik van informatie uit het 3D-model.

Ter steege solibri 2
Ter steege solibri 3
Ter steege solibri 4

Aanpak

Wij zijn gestart met inventariseren van de wensen van Ter Steege. Vanuit de aannemersrol is het namelijk gewenst om projecten te coördineren. Om te bepalen welke coördinatiesoftware hier het meest aan voldoet hebben wij gezamenlijk een keuze gemaakt wat het beste aansloot op de wensen van Ter Steege. Uiteindelijk is hierin de keuze gemaakt voor Solibri.

Vervolgens is gestart met het inrichten van een bedrijfseigen Solibri-template. Hierin worden verschillende zaken gestandaardiseerd, denk hierbij aan het groeperen van informatie, uittrekken van hoeveelheden en het uitvoeren van automatische clashcontroles.

Deze template is niet alleen geschikt voor de eigen ontwikkelde modellen van Ter Steege, maar ook voor de modellen die zij ontvangen van leveranciers en onderaannemers. De template resulteert dan ook in een efficiëntere werkwijze doordat de informatie uit de modellen snel inzichtelijk kan worden gemaakt. Zo kunnen hoeveelheden snel worden uitgetrokken en kunnen clashes op voorhand worden herkend, opgespoord en worden opgelost.

IMG 3643
IMG 3633
IMG 3656

De template zorgt voor een efficiënte werkwijze

De template zorgt voor een efficiënte werkwijze De template zorgt voor een efficiënte werkwijze De template zorgt voor een efficiënte werkwijze

Samenwerking

De ontwikkeling van de template is een ongoing proces. Periodiek gaan wij gezamenlijk met Ter Steege om tafel. Tijdens deze momenten worden zaken besproken rondom de template, om deze continu te blijven doorontwikkelen. Ter Steege is een innovatieve organisatie, de medewerkers zien veel nieuwe toepassingen en mogelijkheden voor deze template. De nieuwe innovatieve ideeën van Ter Steege realiseren wij in de template, zo zorgen we er samen voor dat de template steeds uitgebreider en completer wordt.

De samenwerking met Ter Steege is al jaren zeer prettig. En wij zien mooie kansen in de toekomst om de template verder te ontwikkelen en meerdere afdelingen binnen Ter Steege een toegevoegde waarde te bieden.

Robbert Evers bim4all 222

Ook efficiënter werken?

En bent u benieuwd naar hoe wij uw organisatie vooruit kunnen helpen op het gebied van BIM? Onze consultants denken graag mee in een passende oplossing.

Mail Robbert