ROC Gilde, Roermond

Het ROC Gilde in Roermond wordt door RoosRos Architecten en The ArchiTech Company in co-creatie ontworpen. Architect Martijn van Leeuwen van RoosRos Architecten en Architect Lenneart van Capelleveen van The ArchiTech Company werken samen aan dit bijzondere project.

04 maart 2023

Duurzaam en gezond

Het ontwerp is een flexibel, maar kleinschalig gebouw dat ruimte biedt voor de eigen identiteit van de opleidingen, maar ook multifunctionaliteit en uitwisselbaarheid faciliteert. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen en heeft een levendige, contextrijke omgeving van beroepsonderwijs op de begane grond en een generieke structuur van lokalen en kantoren op de eerste en tweede verdieping. Het gebouw is ontworpen als een duurzaam en gezond gebouw dat optimaal presteert.

B4 A ROC de Gilde 4
B4 A ROC de Gilde
B4 A ROC de Gilde 2

W-installatie

De gevel is vormgegeven als een luifel die de beste verhouding levert tussen daglichttoetreding en warmtewering. Het landschapsplan rondom het gebouw krijgt een groene campusuitstraling. In opdracht van BINX Smartility voert BIM4ALL voor dit project de W-installatie uit voor de DO en UO fase.