De Houthaven

Heerlijk wonen en werken op een unieke locatie. In het westelijk havengebied, aan het IJ in Amsterdam, wordt een geheel nieuwe woonwijk gerealiseerd, in de vorm van zeven eilanden, genaamd De Houthaven.

18 oktober 2018

Moderne belevenis

Dit project kenmerkt zich door de rijke geschiedenis, unieke ligging en uitstraling. Dit is dan ook terug te vinden in het nieuwbouwproject. De eilanden krijgen namen, die refereren naar het verleden en ook de namen van verbindingsbruggen zullen doen denken aan de vroegere jaren van de echte houthaven. De ruim 2.700 woningen en voorzieningen die worden gerealiseerd, zijn per eiland anders, maar comfort en leven aan het water, spelen een centrale rol.

Aan onze opdrachtgever ETB Cas Sombroek uit Volendam, de mooie taak om bij te dragen aan de realisatie van de Baken van Narva (Blok 4GC) op het Navra-Eiland. De Baken van Narva bestaat uit twee woonblokken van zeven verdiepingslagen, met een totaal van 104 woningen, 52 per blok, met ondergrondse parkeergarage. Waarbij iedere woning beschikt over een unieke twist, zo heeft het ene appartement een privétuin en de ander een riant dakterras en ligt aan de kop van het eiland. Dit appartementencomplex dient als de markering voor de entree van het eiland.

BIM4 ALL Houthavens 1
BIM4 ALL Houthavens 3
BIM4 ALL houthaven 2

Installatietechnisch modelleren (E)

In opdracht van bouwbedrijf Berghege ontwikkelden wij bouwkundige BIM-modellen voor de realisatie. Hierin vertaalden we alle relevante bouwkundige informatie, diverse bestemmingsplannen en verschillende beeldbepalende details naar één inzichtelijk 3D-model dat door alle projectpartners werd gebruikt. Hiermee droegen we bij aan een optimaal bouwproces, met een prachtig resultaat als gevolg.

100% Klimaatneutraal

Voor de realisatie van dit uitdagende project, zijn wij aangesloten om de E-installaties uit te werken in een 3D BIM-model. Door de hoge mate van afwisselingen, vraagt elke woning specifieke aandacht en oog voor detail. De verwachting is dat de Baken van Narva wordt opgeleverd in het vierde kwartaal van 2020.

Wat dit project uniek maakt en kenmerkt, is dat de gemeente Amsterdam en de projectontwikkelaars als doel hebben gesteld, dat de realisatie en de uiteindelijke woningen en gebouwen, 100% klimaatneutraal moeten zijn. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van de E-installaties, waar onze BIM-modelleurs graag mee aan de slag zijn gegaan. Dit maakte het voor ons niet alleen een mooi, maar ook een uitdagend project om aan mee te werken.

Momenteel is De Houthaven in volle ontwikkeling en zijn er al een heel aantal woningen en kantoren opgeleverd, verwachting is dat het gehele project afgerond is in 2022. Meer weten over dit toonaangevende project, dan verwijzen wij u graag door naar de website nieuwbouw-houthaven.nl.