Demcon

Het nieuwe, duurzame hoofdkantoor van Demcon wordt gebouwd tussen het Demcon Innovation Center en het Demcon Technology Center in Enschede.

16 februari 2022

De realisatie wordt gedaan op basis van de hoogst haalbare duurzaamheidseisen. De BREEAM Outstanding certificering. Dit vertaalt zich in bewuste keuzes rondom het materiaal, de afvalverwerking en energieprestatie van het pand.

Het pand zal naar verwachting in 2023 in gebruik worden genomen en biedt ruimte voor de centrale ontvangst van de gehele organisatie, verschillende vergaderruimtes en de werkplekken voor de medewerkers van de holding.

Demcon project 3
Demcon project 2
Demcon gebouw

Installatietechnisch modellen

In opdracht van Winkels Techniek hebben wij de E installaties uitgewerkt in een 3D BIM-model. Waarbij de uitdaging ligt bij de BREEAM Outstanding certificering, door deze duurzaamheidseisen is het essentieel dat de installaties goed uitgedacht en uitgewerkt zijn. Door deze eerst in 3D uit te werken, worden uitdagingen sneller gesignaleerd waardoor deze later in het project niet tot problemen leiden.

Wat is BREEAM

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. De methode draagt bij aan duurzame, kostenbesparende, gezonde en toekomstbestendige gebouwen. En de lat ligt hoog, hoger dan wettelijk bepaald is. Waardoor het niet alleen bijdraagt aan een gezonde toekomst, maar ook bestendig is tegen alle veranderingen die eraan komen.