Meerdere diepe rioolputten

In Roosendaal hebben we diverse rioolputten ingemeten, waaronder zowel ondiepe als twee diepe putten van ongeveer 9 meter diep. Deze diepe putten zijn onderling verbonden door een streng, waarboven zich een watergang bevond. Hoewel de watergang inmiddels gedempt is, blijft het rioleringsstelsel nog steeds operationeel.

15 januari 2024

Efficiƫnte rioolrenovatie

De rioolputten, inclusief de bijbehorende strengen, staan op het punt gerenoveerd te worden. Dit houdt in dat ze van een nieuwe binnenlaag (relining) voorzien worden en dat de putten worden uitgerust met een composietmateriaal, waardoor fysieke vervanging overbodig is. Een nauwkeurige scan is in dit geval de ideale oplossing voor een gedetailleerde inventarisatie van de rioolputten.

Pag 14 put foto toevoegen

Situatieschets

Voor een actueel beeld van de situatie hebben we deze putten ingemeten. Vanwege de diepte vertrouwen we op onze apparatuur, zoals de wifi-verbinding en het statief. Naarmate de diepte toeneemt, hangt er meer gewicht aan het statief. Met de wifi-verbinding wordt de scanner geactiveerd, waardoor we de laatste resultaten direct kunnen bekijken en zo kunnen bepalen hoe diep we nog kunnen zakken.