DUI01 Warehouse Duiven

In het voorjaar van 2022 is er een start gemaakt met de realisatie van een nieuw distributiecentrum, met kantoren voor Intospace. De gemeente Duiven verkocht de laatste onbebouwde 8,9 hectare van het bedrijventerrein aan Somerset Capital Partners. Het bedrijf ontwikkelt de centra in nauw overleg met de gemeente.

01 oktober 2022

Bedrijventerrein

Het nieuwbouwproject, gestationeerd op bedrijventerrein Seingraaf in Duiven, maakt onderdeel uit van drie distributiecentra en beslaat een bedrijventerrein van circa 9 hectare. De bijzondere ligging aan de rivierdijk van de IJssel en het gebruik van veel groen op het bedrijventerrein, geven het project al met al een duurzaam karakter.

In totaal wordt circa 45.000 vierkante meter bebouwd op het kavel. Hiermee is volgens de betrokken partijen de invulling van het bedrijventerrein aan de A12 afgerond. Eerder werd bekend dat onder meer Subway en KFC zich gaan vestigen op Seingraaf. Naast de nieuwe fastfoodketens komt in de nabije toekomst ook horeca- en recreatiecentrum Fresh & Fast op het bedrijventerrein.

P1140387
P1140376
P1140407

BIM-ondersteuning

In opdracht van Hoppenbrouwers Techniek B.V. waren wij verantwoordelijk voor het uitwerken van het werktuigbouwkundig BIM-model. Op basis van de principeschema’s en de engineering hebben wij de verschillende disciplines in het BIM-model uitgewerkt tot een Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). Vervolgens hebben we vanuit het model de werktekeningen opgewerkt en voor de riolering en hemelwaterafvoer de prefab tekeningen uitgewerkt. Mede hierdoor kon het bouwproces versneld worden.

Nieuwe fase

Na afronding van de kantoorruimtes WH02 en WH03, is er een start gemaakt met de kantoorruimte WH01 waarvoor wij ook de W-installaties mogen verzorgen.