Zorgcomplex GGnet Warnsveld

Een nieuwbouwproject realiseren, een pand dat jaren mee moet, wetende dat de technologie en de GGZ fors in ontwikkeling is. Hoe pak je dit aan? Het nieuwe zorgcomplex is ontworpen met als opdracht om de specifieke functionaliteit van hoog intensieve zorg in harmonie te laten zijn met de parkachtige omgeving én passend bij de historische waarde van terrein Groot Graffel.

01 september 2022

Duurzaam bouwen

Het gebouw is duurzaam en energieneutraal. Bijzonder aan het ontwerp is dat er om een aantal bestaande bomen heen wordt gebouwd. Het hout van een aantal bomen die wel gekapt zullen worden, wordt hergebruikt. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant. Klimaatinstallaties in het gebouw draaien straks op aanwezigheidsdetectie en zijn dus zeer energiezuinig. Klimaat en ventilatieregeling zijn straks per patiëntenkamer te regelen. Er wordt gebruik gemaakt van doorstroomboilers waardoor de warmwatervraag heel direct is. Hierdoor wordt warmteverlies beperkt. Er komen maar liefst 954 zonnepanelen op het gebouw te liggen.

Interieurontwerp

Centraal gelegen in het midden van het gebouw bevinden zich de Intensive Care Unit (ICU) en Extra Beschermde Kamers (EBK). In het midden van het gebouw zijn ook de kantoren, therapie- en ontmoetingsruimtes gesitueerd. Behandelaren hebben hun werkplek op de groepen. Het gebouw is zo vormgegeven dat een royale binnentuin ontstaat waarin elke groep een eigen stuk tuin krijgt waar patiënten vanuit hun eigen huiskamer toegang toe hebben. Daarnaast is er een gezamenlijke tuin.

W-installatie

In opdracht van Hollander Techniek werken wij de werktuigbouwkundige installatiestukken en kabelgoten uit voor het Uitvoeringsgereed Ontwerp. Wij werken dit uit in opdracht van Hollander Techniek. De 2D en 3D-tekeningen zijn voor de uitvoeringsfase.

G Gnet Warnsveld