Het Canisius College

Het is een van de meest markante gebouwen in Nijmegen, met een rijke historie. De voormalig katholieke jongenskostschool doet tegenwoordig dienst als middelbare school.

27 augustus 2020

Het Canisius College, gebouwd in 1900 heeft tot en met 1970 dienst gedaan als kostschool. Een fantastisch en interessant gebouw, met vele unieke kenmerken, zeven verdiepingen en 7.000 vierkante meter groot. Een gebouw met deze rijke historie kent dan ook haar geheimen, door de jaren heen veranderen de wensen van haar gebruiker. Wat we vaak zien bij dergelijke gebouwen, is dat het bijhouden van de tekeningen een monnikenwerk is. Tekeningen zijn vergaan, verloren of onjuist en geven hierdoor geen goed beeld meer van de huidige status van het pand.

P1140322
P1140324
P1140343

Dat is dan ook de reden dat wij zijn ingeschakeld. Door het 3D inmeten krijgt de gebouweigenaar inzicht in het gebouw, bijna tot op de millimeter. Op basis van de scans, ontstaat er een point cloud die wij gebruiken als onderlegger voor het as-is modelleren. Met als resultaat een volledig inzicht in de huidige status van het gebouw in de vorm van een Digital Twin. Het ontstane BIM-model is een goede basis voor het verdere beheer en onderhoud van het gehele gebouw.

Joint venture

In samenwerking met Vevag & tb investments hebben wij het gehele pand ingemeten met onze 3D-laserscanners.

Waarom 3D-laserscannen
Bim4all 3d laserscannen uitvoering jasper3
BIM4 ALL canisius college bibliotheek 1

Afbeelding 1 is een foto van de werkelijkheid, afbeelding 2 is een pointcloud in kleur.