High Tech Campus, Eindhoven

In het voorjaar van 2021 is gestart met de bouw van een nieuw landschapsvilla op de High Tech Campus in Eindhoven. Het gaat om een duurzame, slimme kantoorvilla voorzien van de nieuwste technieken. De landschapsvilla komt te liggen aan het water, in het hart van het Campusterrein. De nieuwbouw wordt gerealiseerd conform de internationale certificeringsnormering WELL GOLD. Dat betekent onder andere strenge luchtverversingseisen en een lichtontwerp dat past bij een optimale werkomgeving.

23 januari 2023

Gezonde werkplek

Op de High Tech Campus werken ruim 12.000 professionals aan de nieuwste technologie├źn in de wereld van morgen. Daarom ligt de focus niet alleen op de duurzaamheid van hun gebouwen, maar is er ook aandacht voor de medewerkers die op de Campus werken. Een gezonde werkplek is enorm belangrijk. Zo kunnen medewerkers hun kantoor monitoren, door bijvoorbeeld met hun smartphone de verlichting aan te sturen. Daarnaast wordt de verwarming en koeling van het gebouw duurzaam opgewerkt middels een zogenaamde Warmte Koude Opslag (WKO). Samen met een dak vol zonnepanelen, past dit gebouw dan ook perfect in de ambitie van de High Tech Campus om in 2025 de duurzaamste campus van Europa te worden.

B4 A High Tech Campus 4
B4 A High Tech Campus
B4 A High Tech Campus 3

Installatietechnisch BIM-model

Hoppenbrouwers Techniek heeft ons gevraagd om het installatietechnisch BIM-model voor de UO-fase uit te werken. Dit doen wij voor de W-discipline (werktuigbouw). Het installatieteam doet dit op basis van het technisch ontwerp van de adviseur en de engineeringsstukken die worden aangeleverd.