Kernhem, Ede

Wonen in de gelukkigste stad van Nederland! Dat kan in deze nieuwbouwwijk Kernhem in Ede. Roosdom Tijhuis heeft hier de afgelopen jaren ruim 115 woningen, 26 appartementen en een gymzaal gerealiseerd.

19 november 2021

Moderne belevenis

Ede is een aantrekkelijke plaats om te (gaan) wonen. Dat blijkt wel uit de titel 'Gelukkigste stad van Nederland'. Dat er een grote vraag is naar woningen, is dat ook niet vreemd. In de wijk Kernhem worden de komende jaren 1900 woningen gerealiseerd. De wijk kenmerkt zich door het moderne wooncomfort en de herkenbare architectuur.

Omringd door natuur en stedelijke voorzieningen, wordt de wijk gerealiseerd in zogenaamde 'scherven'. Hierdoor ontstaat er een speels karakter. Dat, in combinatie met het vele groen maakt het tot een prettige woonplek voor jong en oud.
Kernhem Ede 1
Kernhem Ede 2
Kernhem Ede 3

Scherven brengen geluk

Roosdom Tijhuis heeft in de afgelopen jaren al flink wat gerealiseerd in de woonwijk. Eigen architecten hebben bijzondere woningtypes gerealiseerd, waarmee het wonen in Ede nog bijzonderder is geworden.

Een deel van de woningen die zij hier realiseren, 28 in het totaal zijn bouwkundig gemodelleerd door BIM4ALL. Op basis van de BIM-modellen zijn de omgevingsvergunningen aangevraagd en de werktekeningen opgemaakt.