Melkhal Enschede

De oude Melkhal van Enschede krijgt een geheel nieuwe invulling. De locatie kent een rijke historie. Vanouds is het een fabriek die werd omgebouwd naar een bank. Nu wordt het gedeeltelijk gesloopt en wordt er op deze omvangrijke en leegstaande locatie ruimte gemaakt voor wonen, werken en vrije tijd.

04 maart 2022

Twee locaties

Het plan is opgedeeld in twee locaties: de fabrieksruimte van de oude melkhal, waar je straks onder één dak kunt eten, werken en genieten van een cultureel podium, en de omliggende kavels voor de bouw van Statenpanden, stadsvilla’s, twee-onder-een-kapwoningen en loftementen.

REV 01 22132 Winkels Techniek Melkhal Enschede
REV 01 22132 Winkels Techniek Melkhal Enschede 3
REV 01 22132 Winkels Techniek Melkhal Enschede 2

Revisie

BIM4ALL heeft in opdracht van Winkels de revisies mogen verwerken. Het pand is om die reden eind april 2022 digitaal ingemeten. De installaties zijn op basis van de point cloud uitgewerkt.

Voor de oplevering is het van belang om een compleet en kloppend 3D-model (revisie) te kunnen overhandigen aan de opdrachtgever. Doordat het 3D-model niet volledig was en er tussentijds ook wijzigingen hebben plaatsgevonden, zijn beide ruimtes digitaal ingemeten.

Resultaat

Dankzij de inmeting weten we exact waar welke leiding en installatie zich bevindt. Door de point cloud over het 3D-model te leggen, wordt inzichtelijk welke delen niet compleet zijn en kunnen op basis van de point cloud worden aangevuld aan het 3D-model. Van de delen die al wel in het 3D-model aanwezig waren, is gecontroleerd of dit juist was en zo nodig is het 3D-model hierop bijgewerkt.

Melkhal 2