Processen optimaliseren met Dynamo, Aqua+

Het opzetten en uitwerken van een goed 3D-model kan een uitdagende klus zijn. Een klus met veel knelpunten en herhalende werkzaamheden. Het optimaliseren van processen en werkzaamheden kan veel tijdwinst opleveren binnen BIM projecten.

10 april 2024

Om processen en werkzaamheden te versnellen kun je gebruik maken van plugins zoals DiRootsOne van Diroots. Deze software tools bieden veelal de oplossing op problemen waar de gebruikers in de praktijk tegenaan lopen. Hoewel er veel problemen ondervangen worden door de nodige plugins worden zijn nog lang niet alle problemen opgelost.

Soms kan het zijn dat je zulke specifieke werkzaamheden hebt waar nog maar weinig of geen mensen mee te maken hebben gehad. In dit soort gevallen kan Dynamo een handige uitkomt bieden. Het is een visuele programeer omgeving waarmee je stappen en handelingen in Autodesk Revit kunt automatiseren.

Het visueel programmeren van processen en werkzaamheden is een lastige opgave. Een lastige opgave maar waar de nodige voordelen aan verbonden zitten. Voordelen die ook Aqua+ ziet. Gezamenlijk hebben we gekeken naar wat de software voor hun kan betekenen en op welke manier ze de nodige scripts moeten maken om daadwerkelijk hun proces te optimaliseren.