Soft skill trainingen van BureauHTM

BIM vraagt om meer dan alleen maar techniek om tot het gewenste resultaat te komen. Communicatie, drijfveren, strategie en leiderschap zijn belangrijke thema’s waar een project mee valt of staat.

23 april 2024

Dit is dan ook de reden dat we sinds 2023 binnen al onze opleidingen verschillende soft skill trainingen hebben toegevoegd. Samen met BureauHTM zorgen wij ervoor dat al onze deelnemers klaargestoomd worden voor hun functie tot BIM-manager, BIM-coördinator en/of BIM-modelleur.

Bim coordinator 1

De opzet en invulling van de verschillende soft skill trainingen verschilt per opleiding. Zo ligt de intensiteit van soft skills bij een BIM-manager en BIM-coördinator hoger dan bij een BIM-modelleur. Hier hebben we rekening mee gehouden en daarom bevat de BIM-modelleur opleiding twee soft skill trainingen waarbij de BIM-manager en BIM-coördinator er vier hebben.

De eerste groepen vanuit deze nieuwe opzet zijn inmiddels met succes afgerond. Vanuit de cursisten is deze vernieuwde opzet erg goed ontvangen aangezien ze zelf ook de noodzaak en nut inzien van hoe je zelf handelt en communiceert binnen een project en/of organisatie.

IMG 9172