Sporthal Zuidlaren

Een sporthal bouwen? Dat is wel even wat anders dan vijftig jaar terug. Zeker als daarbij de begrippen “circulair” en “klimaatadaptief” van groot belang zijn. Reden voor de gemeente Tynaarlo om de bouw van een dubbele sporthal in Zuidlaren met bouwadviseurs te doorlopen. In het voorjaar van 2023 ging de aanbesteding de markt op, waarbij BINX Smartility als winnaar uit de bus kwam met een functioneel én visueel aantrekkelijk gebouw!

19 januari 2024

Sportieve ontmoetingsplaats

Het wordt een gebouw met daarin twee sporthallen, tribunes en bijbehorende ruimtes zoals kleedkamers, bergingen, een EHBO-ruimte, een scheidsrechter- en docentenkamer en een horecaruimte. Met deze nieuwbouw krijgt de gemeente een volwaardig onderkomen voor sporters uit de omgeving.

Bim4all sporthal zuid laren 2

Installatietechnische uitwerking

BINX Smartility heeft ons gevraagd om hen te ondersteunen met onze kennis en expertise. Inmiddels zijn de luchtkanalen en klimaatinstallaties uitgewerkt voor de bouwaanvraag. Ook is een ontwerpberekening van de luchtkanalen gemaakt. De verdere werkzaamheden worden uitgewerkt tot Definitief Ontwerp niveau (DO).