Tangent - Woodstone

De doelstelling is Tangent tot een duurzaam voorbeeldproject te verheven. Dat is het doel van ontwikkelaar Van Nijs Projectontwikkeling en de gemeente Heerhugowaard.

24 november 2021

Duurzaamheids- programma

Onze opdrachtgever Merosch is in dit vooroplopende project verantwoordelijk voor het samenbrengen de interne en externe expertise tot een integrale visie en duurzaamheidsprogramma van eisen. Een van de manieren waarop de duurzaamheidseisen gehaald moeten worden, is door Cross Laminated Timber (CLT).

Houd van hout

Een duurzame bouwmethode die zich onderscheidt van methodieken met beton, waardoor het veel beter is voor mens en milieu. De hele bouw wordt gefabriceerd in de fabriek en vervolgens op de bouwplaats in elkaar wordt gezet. Met als gevolg, minder vervoersbewegingen en dus minder impact en stikstofuitstoot. En nog een voordeel, er wordt in feite CO2 opgeslagen in de gebouwen, omdat deze voor een groot gedeelte uit duurzaam hout bestaan.

Tangent woodstone merosch van nijs bim4all 2
Tangent woodstone merosch van nijs bim4all 3

Alle gebouwen in Tangent krijgen een eigen uitstraling, waardoor er een eigen sfeer ontstaat. In het totaal worden er drie kleinschalige woongebouwen gerealiseerd. Ieder ontworpen door een eigen architect, met ieder een eigen doelgroep.

Voor dit unieke en duurzame project, hebben wij de installatietechnische BIM-modellen uitgewerkt.