Van Besouw, Goirle

Op een prachtige locatie, dichtbij het centrum van Goirle (met alle voorzieningen op loopafstand) en het prachtige beekdal, werkt Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van de Van Besouw-locatie, de voormalige tapijtfabriek. Een complexe en omvangrijke operatie die jaren in beslag neemt.

19 april 2023

Industriële charme en groene oase

De nieuwe wijk kenmerkt zich door het industriële karakter en de beleving van het weldadige groen. Een mix van tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door meer dorpse vormgeving. Niet alleen worden de woningen en appartementen kwalitatief hoogwaardig uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte is van bijzonder hoge kwaliteit. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk.

B4 A Van besouw goirle 3
B4 A Van besouw goirle 6
B4 A Van besouw goirle 5

Oude ziel herleeft in nieuwe wijk

Het voormalige hoofdkantoor van Van Besouw blijft behouden, evenals de voormalige portiersloge. Door het combineren van bestaande kwaliteiten met nieuwe elementen ontstaat een wijk met een oude ziel. Op het plangebied van ongeveer 6 hectare komen circa 190 woningen en appartementen.

Bouwkundige uitwerking

In opdracht van Mulleners & Mulleners Architecten B.V. heeft BIM4ALL voor dit project de bouwkundige uitwerking verzorgd van de Verkoop/verhuurfase (VK/VH) en het Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO). Er is een nieuw bouwkundig 3D-model opgezet. Op basis hiervan zijn de 2D-tekeningen gegenereerd, opgewerkt en uitgewerkt.