Van Gendthallen, Amsterdam

De Van Gendthallen zijn vijf monumentale fabriekshallen uit het einde van de 19e eeuw in Amsterdam Centrum-Oost. Deze hallen zijn aan de sloophamer ontsnapt en worden momenteel op een duurzame manier klaargemaakt voor de toekomst.

08 mei 2023

Geschiedenis

De Van Gendthallen werden in 1898 gebouwd in opdracht van de Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel, later bekend als Werkspoor N.V.. In de enorme hallen werden locomotieven en ander groot rollend materieel gebouwd. Dit maakt de Van Gendthallen een belangrijk stukje Amsterdamse geschiedenis middenin het centrum van Amsterdam.

Lees meer
B4 A Gendthallen 5

Energieneutraal complex

In de nieuwe bestemming zal ruimte zijn voor een dynamische mix van startups, bedrijven, winkels, horeca, sport en cultuur. Het is de ambitie om de Van Gendthallen tot een energieneutraal complex te maken. Daarmee zullen de hallen het nieuwe gebruik in de toekomst optimaal kunnen faciliteren. De herontwikkeling van het complex zal een voorbeeldproject worden van een innovatieve manier van restaureren en renoveren en zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het waarmaken van de duurzaamheidsambitie van Amsterdam.

B4 A Gendthallen 1
B4 A Gendthallen 3
B4 A Gendthallen 4

BIM-ondersteuning

BIM4ALL werkt voor dit project de installaties uit voor het Definitief Ontwerp (DO) en Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO).