Vanderlande Gebouw 60

Vanderlande ontwikkelde een indrukwekkend kantoorgebouw in Veghel. Het hyperduurzame Gebouw 60 biedt ruimte voor ruim 800 medewerkers, een restaurant met 400 plekken en een fitnessruimte. Wij waren verantwoordelijk voor het installatietechnisch modelleren (W) van de nieuwbouw.

19 april 2021

Gebouw 60

Gebouw 60 bestaat uit zes kantoorverdiepingen en is 15.486 m² groot. Het wordt energie- en CO2 neutraal en heeft een BREEAM Outstanding score. De hoge score maakt het pand uniek in zijn soort. Duurzaamheid is het kernthema van het gehele pand. Door de toepassing van strategisch geplaatste horizontale en verticale lamellen en alle ramen te voorzien van triple glas, wordt er slim om gaan met zonlicht en natuurlijke verwarmingsbronnen. Hierdoor is het energieverbruik voor dit enorme pand minimaal.

Installatietechnische modellen (W)

In opdracht van Hoppenbrouwers Techniek, ontwikkelden wij de installatietechnische modellen (W) voor de nieuwbouw. Dat leidde tot een mooie uitdaging voor onze modelleurs. Door de vergaande duurzaamheidskeuzes van Vanderlande werden oude patronen doorbroken, waardoor onze modelleurs konden bijdragen aan een optimale inrichting van de duurzame installaties.

Bim4all gebouw6 vanderlande veghel1

Wat maakt dit gebouw uniek?

  • Voor de verwarming en koeling gebruikt het gebouw een eigen Warmte Koel Opslag (WKO).
  • Op het dak en andere daken op de Vandelande Campus liggen PV-panelen waardoor het gebouw zijn eigen energie grotendeels opwekt.
  • Het gebouw wordt geheel voorzien van LED-verlichting inclusief daglichtregeling en aanwezigheidssensoren.
  • Het maakt gebruik van gerecyclede materialen. De doeken van de lichtwering zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede petflessen.
Bim4all gebouw6 vanderlande veghel