VDL Energy Systems

De bouw van het nieuwe pand van VDL Energy Systems op het XL Businesspark in Almelo is in begin 2022 opgeleverd.

24 november 2021

Dat betekent dat de mega verhuizing vanaf het Industrieplein in Hengelo, in volle gang is. VDL Energy Systems wordt met de verhuizing naar Almelo de tweede vestiging binnen de gemeente. Zusterbedrijf VDL Enabling Technologies Group (ETG) is namelijk al gevestigd.

Voor dit toonaangevende nieuwbouwpand, hebben wij in opdracht van Hollander Techniek de W-installaties uitgewerkt in een 3D BIM-model. Nadat de installaties zijn gerealiseerd, voeren wij ook het revisiewerk uit.

De nieuwe productiehal wordt 20 meter hoog en pal naast de A35 gebouwd. In deze hal worden onder andere gasturbines en compressoren gebouwd. Het nieuwbouwpand is een van de paradepaarden van VDL. Zo zijn er vergevorderde plannen voor een onderzoek- en testcentrum, het zogenoemde ‘living lab’.

Dit geeft wel aan dat VDL-ES vooruitstrevend is in innoveren, experimenteren en ontwikkelen. Zo zijn zij bezig met het ontwikkelen van een superbatterij, die als vervanging van de dieselgeneratoren kan gaan dienen.

Vdl energy systems es studio x by bim4all artist impression nieuwbouw 2

Artist impression nieuwbouw VDL Energy Systems - Credits: Studio X by BIM4ALL

Ook het bestaande gebouw van VDL-ETG aan de Bornsestraat, heeft een update gekregen op het gebied van installatietechniek. Zo is er een productiehal en diverse cleanrooms opnieuw gemodelleerd.