Walkwartier

Op de plek van het voormalig V&D pand en De Wal, ontstaan 131 appartementen, een parkeerkelder, winkels en een cultuurhuis. ‘Project Walkwartier’ maakt een einde aan de ‘lelijkste plek van Oss’ en wij verzorgden de bouwkundige BIM-modellen.

24 november 2021

Moderne belevenis

Het V&D-pand dat in 2006 nog werd bestempeld tot ‘het lelijkste gebouw van Oss’, maakt plaats voor een gebouw met eigentijdse architectuur en een link naar de rijke bouwhistorie van Oss. Van Wanrooij Projectontwikkeling, de gemeente Oss, Dok Architecten en Buro Lubbers ontwikkelen hier het Walkwartier.

Centraal in het gebouw wordt het Warenhuis gevestigd. Een levendige plek, waar tal van activiteiten worden georganiseerd. Van lezingen, tot exposities en innovatieve initiatieven. Het kenmerkende geknikte stratenpatroon van Oss is door Dok architecten, doorgezet in het Walkwartier. Dit zorgt ervoor dat er iedere vijf tot zes meter iets anders te zien of te beleven is.

B4 A walkwartier oss afb3
B4 A walkwartier oss afb4
B4 A walkwartier oss afb5

Bouwkundige modellen

In opdracht van bouwbedrijf Berghege ontwikkelden wij bouwkundige BIM-modellen voor de realisatie. Hierin vertaalden we alle relevante bouwkundige informatie, diverse bestemmingsplannen en verschillende beeldbepalende details naar één inzichtelijk BIM-model dat door alle projectpartners werd gebruikt. Hiermee droegen we bij aan een optimaal bouwproces, met een prachtig resultaat als gevolg.

Wonen in het Walkwartier

In 2024 wordt het Walkwartier officieel geopend. Dan beschikt Oss over moderne huurappartementen, die worden uitgerust met een luxe binnentuin, en koopwoningen, die zijn voorzien van een royaal balkon of een dakterras. Door de ondergrondse parkeergarage, staat de auto altijd veilig en dichtbij. De appartementen variëren tussen de 54 m2 en de 137 m2. Allemaal uitgerust met grote raampartijen, met prachtig uitzicht over Oss.